Acasa Cultura-ReligieCultura Bucureşti, parfum de carte

Bucureşti, parfum de carte

scris de A.B.
10 afisari

Flori, carte, muzică, dichis. Sunt lucruri care îţi fac viaţa mai frumoasă. Toate acestea le poţi găsi în Centrul Vechi al Bucureştilor, la sărbătoarea Zilei Internaţionale a Cărţii.

carteIubitorii de carte din toată ţara sunt invitaţi să petreacă, luni, de Sfântul Gheorghe, de Ziua Internaţională a Cărţii şi Drepturilor de Autor, după o străveche tradiţie catalană. Ei vor primi flori şi cărţi de la organizatorii evenimentului.

În Bucureşti, acţiunea se va desfăşura în două etape: în prima parte a zilei, vor fi oferite cărţi personanelor care trec prin Piaţa Universităţii, iar seara, celor din Centrul Vechi al Bucureştiului.

La Oradea, cărţile vor fi dăruite trecătorilor din zona centrală de către elevii de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, iar la Cluj-Napoca acţiunea va fi realizată cu ajutorul elevilor Şcolii Internaţionale.

Nici locuitorii  Braşovului nu vor pleca acasă cu mâna goală. Şi pentru ei, organizatorii au pregătit multe surprize.

Potrivit unei străvechi tradiţii catalane, în ziua de Sfântul Gheorghe îndrăgostiţii se întâlnesc pentru a-şi oferi daruri: cavalerii le oferă doamnelor câte o floare, iar acestea le dăruiesc, în schimb, o carte.

Ziua Internaţională a Cărţii şi Drepturilor de Autor este iniţiată şi sărbătorită de UNESCO, din 1995, în fiecare an, pe 23 aprilie, data la care s-a născut şi a murit William Shakespeare. Ziua de 23 aprilie este strâns legată de nume celebre ale literaturii mondiale, ca Miguel de Cervantes, Inca Garcilaso de la Vegas, William Wordsworth, Jules Barbey d’Aurevilly, Rupert Brooke, Halldór Laxness,Vladimir Nabokov şi Maurice Druon.

Începând din 2005, în România, pe 23 aprilie se sărbătoreşte şi Ziua Bibliotecarului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult