Acasa Cultura-ReligieCultura Buşcu nu a plătit 1,6 mil euro pentru Academia Caţavencu. Licitaţia se reia

Buşcu nu a plătit 1,6 mil euro pentru Academia Caţavencu. Licitaţia se reia

scris de L.M.
110 Afisari

Doru Buşcu a declarat joi pentru Mediafax că nu a reuşit să plătească suma de peste 1,6 milioane de euro, cu TVA, pentru care şi-a adjudecat marca „Academia Caţavencu” la licitaţia din 26 mai, fapt pentru care licitaţia se va relua, probabil, pe 14 iunie.

Buşcu nu a plătit 1,6 mil euro pentru Academia Caţavencu

Doru Buşcu, director editorial Academia Caţavencu, şi-a adjudecat marca „Academia Caţavencu” pentru 1.617.000 de euro, cu TVA, la licitaţia publică cu strigare organizată în 26 mai de lichidatorul judiciar General Group Expert SRL al societăţii Caţavencu SA.

Atunci, Buşcu a câştigat marca „Academia Caţavencu” în defavoarea Sabinei Fati, jurnalistă la România Liberă. Doru Buşcu a fost copleşit însă de suma foarte mare la care a ajuns licitaţia, care depăşeşte posibilităţile financiare ale lui şi ale colegilor lui, declarând atunci că este nevoit să găsească un partener pentru a plăti, până joi, 2 iunie, cele 1,6 milioane de euro şi a deveni astfel proprietarul mărcii „Academia Caţavencu„.

În mod concret, Doru Buşcu trebuia să achite suma de 1.617.000 de euro, cu TVA, până joi, 2 iunie, la ora 16.00.

Din nefericire, n-am reuşit să strâng banii. Nu sunt proprietarul mărcii «Academia Caţavencu»„, a spus Doru Buşcu.

El a precizat că, întrucât nu a reuşit să strângă banii, va pierde şi garanţia pe care a plătit-o pentru a participa la licitaţia din 26 mai, respectiv 45.000 de euro. „O să pierd garanţia, dar mi-am asumat acest lucru„, a spus Doru Buşcu.

doru_buscu

Doru Buşcu

El a mai spus că a licitat o sumă atât de mare la licitaţia din 26 mai „în legitimă apărare”. „Am licitat în legitimă apărare, nu trebuia să o las. Planurile mele includeau şi căutarea fondurilor lipsă, dar timpul a fost prea scurt„, a explicat Buşcu.

Astfel, marca „Academia Caţavencu” va fi scoasă din nou la licitaţie. „Înţeleg că licitaţia se va reface pe 14 iunie”, a mai spus Doru Buşcu.

El a precizat că va participa şi la următoarea licitaţie pentru marca „Academia Caţavencu”. „Intervalul este mai lung şi avem timp să ne pregătim„, a precizat Doru Buşcu.

Pe de altă parte, într-un „contraeditorial”, intitulat „Caţavencu, te iubim: ori învingem, ori citim!”, publicat în 31 mai pe site-ul catavencu.ro, Doru Buşcu scrie: „În timp ce eu scriu acest text, marca, draga de ea, stă zgribulită pe pervaz şi se uită la băieţii care fac «bule». Din când în când râde. Râde cu gura până la urechi. Adevărul e că noi am ştiut întotdeauna s-o facem să râdă. Când ridic privirea din ecran, mi se uită drept în ochi. «Sper că ai banii. Sper că nu mă laşi», îmi spune, fără să vorbească. «Nu-i am, dar mai sunt două zile», vreau să-i răspund, fără să fiu sigur că mă crede. Fir-ar să fie, cum am putut licita suma aia fără sens? Sunt, pesemne, nebun. Dar dacă nu eram nebuni cu toţii, Academia Caţavencu n-ar mai fi existat”.

Tribunalul Bucureşti a admis în luna mai propunerea administratorului judiciar General Group Expert SRL privind intrarea în faliment în procedura generală a debitoarei SC Caţavencu SA, editorul Academia Caţavencu, potrivit deciziei publicate pe site-ul oficial al instanţei.

1 comentariu

urbos 02-06-2011 - 17:04

Oare limbistii lui Basescu nu se intreaba de unde ar avea un gunoi ca Buscu 1,6 milioane de euro? Dar scarba de Fati? Bineinteles ca nu, pe ei in freaca grija doar de ziaristii care critica idolul lor dement, securistul Basescu. Spanzurati-va.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS