Acasa Cultura-ReligieCultura Bust al lui Mihai Eminescu, dezvelit la Odessa

Bust al lui Mihai Eminescu, dezvelit la Odessa

scris de M.A.
7 afisari

Un bust realizat de artistul plastic botoşănean Marcel Mănăstireanu a fost dezvelit la Odessa, în Ucraina, cu prilejul celei de-a 17-a ediţii a „Deniilor eminesciene”.

Bust al lui Mihai Eminescu dezvelit la Odessa (foto dumskaya.net)

Bust al lui Mihai Eminescu dezvelit la Odessa (foto dumskaya.net)

Lucrarea, amplasată în faţa Consulatului României la Odessa, a fost finanţată de Primăria municipiului Botoşani şi donată Consulatului României la Odessa. „În acelaşi loc a mai fost un bust al lui Eminescu, care a fost furat în 1994. Iată că s-a reuşit după atâta timp realizarea unui nou bust al marelui poet român”, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Botoşani, Dănuţ Huţu, care a participat la ceremonia de dezvelire a bustului. La evenimentul care a avut loc marţi a luat parte şi ambasadorul României la Kiev, Cornel Ionescu. Tot marţi, la Odessa, a fost dezvelit şi sfinţit un monument dedicat ostaşilor români căzuţi în Al Doilea Război Mondial. Acesta este amplasat în interiorul cimitirului german.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult