Acasa Cultura-ReligieCultura UPDATE: CA al TVR: PSD şi PNL câte 3 locuri, PDL, niciunul

UPDATE: CA al TVR: PSD şi PNL câte 3 locuri, PDL, niciunul

scris de A.B.
2 afisari

UPDATE: PDL va contesta la Curtea Constituţională hotărârea Parlamentului privind noul CA al SRTV, care nu corespunde algoritmului politic, a anunţat Mircea Toader, liderului deputaţilor PDL.

Toader a arătat, după întâlnirea liderilor grupurilor parlamentare, că hotărârea prin care PDL nu va avea niciun repezentant în CA al TVR este o decizie politică. „Au spus că noi suntem la putere şi noi hotărâm», a explicat Mircea Toader. El a arătat că, potrivit algoritmului calculat la numărul de parlamentari, PDL ar fi trebuit să primească în noul CA al SRTV aproape trei locuri, mai precis 2,87, UDMR un loc, UNPR ar fi primit de la PDL un loc, PSD trei locuri, iar PNL două locuri. „Asta e structura stabilită prin ponderea parlamentară, avem trei locuri din care unul îl cedam UNPR. Le-am spus că cedăm în condiţiile în care se păstrează vechea structură. Acum nu se mai păstrează nimic, pe noi ne-au exclus complet, le-au dat UNPR un loc, nu ştiu pe ce considerent”, a relatat Mircea Toader. El a precizat că PDL va contesta această decizie la Curtea Constituţională. „Vom contesta hotărârea acestui Parlament, care nu corespunde algoritmului politic, o putem contesta la Curte”, a adăugat Mircea Toader. PDL nu va avea niciun reprezentant în noul Consiliu de Administraţie al TVR, conform deciziei luate, luni, de majoritatea liderilor de grupuri parlamentare, care au stabilit că în CA vor fi câte trei reprezentanţi de la PSD şi PNL şi câte unul de la UDMR şi UNPR. Liderul deputaţilor PSD, Valeriu Zgonea, a anunţat că majoritatea liderilor grupurilor parlamentare au decis ca în noul CA al TVR mandatele să fie repartizate astfel: UNPR – un loc, UDMR – un loc, PSD – trei locuri, PNL – trei locuri. „75% din grupurile parlamentare în Parlament sunt reprezentate în viitorul CA al SRTV, mai puţin acel grup parlamentar care a nominalizat acel preşedinte şi acea majoritate a Consiliului de Administraţie care a dus la falimentul TVR„, a explicat Zgonea.

PDL nu va avea niciun reprezentant în noul Consiliu de Administraţie al TVR, conform deciziei luate, luni, de majoritatea liderilor de grupuri parlamentare.

tvr

foto: stiri.com.ro

Valeriu Zgonea, a anunţat că majoritatea liderilor grupurilor parlamentare au decis ca în noul CA al TVR mandatele să fie repartizate astfel: UNPR – un loc, UDMR – un loc, PSD – trei locuri, PNL – trei locuri. Senatorul PDL Radu Berceanu a anunţat, după şedinţa Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere, că Parlamentul se va reuni, marţi, în şedinţă comună, pentru validarea membrilor Consiliului de Administraţie al Televiziunii Române. CA al TVR cuprinde 13 persoane, desemnate prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Preşedintele Consiliului de Administraţie este numit de către Parlament, pe o perioadă de 4 ani. Conform Legii 41/1994, listele de candidaţi se înaintează Birourilor Permanente ale celor două Camere. Astfel, grupurile parlamentare din cele două Camere înaintează propuneri pentru 8 locuri, preşedintele României pentru 1 loc, Guvernul pentru 1 loc, personalul de specialitate desemnează, prin vot secret, candidaţi pentru 2 locuri, grupurile parlamentare ale minorităţilor naţionale, pentru 1 loc. Valentin Nicolau şi Sorin Burtea au fost aleşi reprezentanţi ai salariaţilor Televiziunii Române în viitorul CA, în urma scrutinului desfăşurat joi, 21 iunie, potrivit unui comunicat remis Mediafax de reprezentanţii TVR. Pe de altă parte, Mihai Rădulescu şi Ioana Popescu au fost desemnaţi membri supleanţi ai lui Valentin Nicolau şi Sorin Burtea în CA al TVR, conform rezultatelor alegerilor. Totodată, numele lui Valentin Nicolau se află printre cele vehiculate pentru preluarea şefiei TVR, în condiţiile în care Consiliul de Administraţie al instituţiei a fost demis de Parlament pe 12 iunie, iar conducerea TVR este asigurată în prezent interimar de Radu Călin Cristea. Televiziunea Română a organizat alegeri interne pentru desemnarea reprezentanţilor salariaţilor în Consiliul de Administraţie, în urma hotărârii Comitetul Director din 14 iunie. Decizia a fost luată ca urmare a respingerii de către Parlament a Raportului de activitate şi a contului de execuţie bugetară ale TVR pe 2011 şi demiterea Consiliului de Administraţie, în frunte cu Alexandru Lăzescu, preşedintele-director general al Televiziunii Române.

1 comentariu

neverlandd 25-06-2012 - 16:38

usl-istii astia se cred cumva legionarii hitleristi de la inceperea celui de-al doilea razboi mondial incat incalca legea dupa lege doar pentru ca ei sunt la putere si fac totul dictatorial dupa cum le taie capul ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult