Acasa Cultura-ReligieCultura UPDATE CA SRTV: Claudiu Săftoiu, preşedinte – director general al TVR

UPDATE CA SRTV: Claudiu Săftoiu, preşedinte – director general al TVR

scris de L.M.
4 afisari

UPDATE: Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului nu l-a putut valida pe Claudiu Săftoiu în funcţia de preşedinte-director general al SRTV pentru că nu a fost cvorum. Birourile permanente ale Parlamentului au constatat că nu este întrunit cvorumul de şedinţă de 227 de parlamentari pentru numirea preşedintelui-director general al SRTV.

Liberalul Claudiu Săftoiu a fost ales marţi de noul Consiliu de Administraţie al SRTV în funcţia de preşedinte – director general al TVR, el urmând să fie validat de plenul reunit al Parlamentului, după audieri la comisiile de specialitate.

CA SRTV: Claudiu Săftoiu, preşedinte - director general al TVR

CA SRTV: Claudiu Săftoiu, preşedinte - director general al TVR (foto: radioinfinit.ro)

Alegerea acestuia de către membrii Consiliului de Administraţie s-a făcut prin vot deschis. Claudiu Săftoiu urmează să fie audiat de Comisiile de cultură ale Parlamentului, apoi votat în plenul reunit al celor două Camere, transmite Agerpres.

Claudiu Săftoiu a fost consilier prezidenţial între 2004 şi 2006, de la începutul primului mandat al preşedintelui Traian Băsescu până la numirea sa în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe. În martie 2007, Săftoiu a demisionat din funcţia de director al SIE, la cinci luni şi jumătate de la numire,

Partidul Naţional Liberal i-a propus pe Claudiu Săftoiu, Lucia Hossu-Longin şi Irina Radu în Consiliul de Administraţie al TVR.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult