Acasa Cultura-ReligieCultura CANNES 2012: Mungiu, premiul pentru cel mai bun scenariu

CANNES 2012: Mungiu, premiul pentru cel mai bun scenariu

scris de A.B.
10 afisari

Cristian Mungiu aduce acasă premiul pentru cel mai bun scenariu al peliculei „După dealuri”, cu care a fost prezent în acest an în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes. Filmul a fost distins şi cu premiul pentru interpretare feminină, decernat actriţelor Cosmina Stratan şi Cristina Flutur. 

mungiu
foto: procinema.ro

Cristian Mungiu a declarat, la gala de premiere de la Cannes, că în spatele poveştii din „După dealuri” există”oameni care au suferit cu adevărat, amintind că filmul este bazat pe fapte reale. „Mă bucur să mă aflu aici. Nu ştii niciodată când ţi se mai dă această ocazie”, a spus Mungiu. El a semnat scenariul şi regia filmului „După dealuri/ Beyond the Hills”, înscris la concursul de proiecte cinematografice organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei în septembrie anul trecut, cu titlul „Provizoriu”.

„După dealuri” a obţinut şi premiul pentru interpretare feminină la Festivalul de la Cannes, Cosmina Stratan şi Cristina Flutur fiind fericitele câştigătoare.Emoţionate, cele două actriţe au urcat pe scena de la Palais des Festivals de la Cannes pentru a-şi primi premiul pentru prestaţia din filmul regizat de Cristian Mungiu. „Cristian Mungiu are o manieră magistrală de a-şi ghida actorii”, a spus Cristina Flutur, mulţumindu-i regizorului, alături de Cosmina Stratan.

Filmul „După dealuri/ Beyond the Hills” spune povestea a două fete, Alina (Cristina Flutur) şi Voichiţa (Cosmina Stratan), care au crescut împreună la orfelinat şi s-au regăsit apoi într-o mănăstire izolată din România. Alina vrea să plece de acolo pentru a se stabili în Germania şi îşi doreşte ca Voichiţa să vină cu ea. Însă Voichiţa este ataşată profund de viaţa de la mănăstire. Atunci când Alina îl înfruntă pe preot, tânăra este dusă la spital, iar persoanele care o îngrijesc încep să creadă că este posedată de diavol.

1 comentariu

BULA 28-05-2012 - 09:53

Nu am vazut filmul, dar precis a bagat iar ceva socant, care arunca o pata asupra romanilor. Astia sponsorizati de Soros asa ies in evidenta.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult