Acasa Cultura-ReligieCultura Cannes – Palme d’or: Are şanse Cristian Mungiu?

Cannes – Palme d’or: Are şanse Cristian Mungiu?

scris de L.M.
21 afisari

Are şanse Cristian Mungiu? Juriul celei de-a 65-a ediţii a festivalului de la Cannes urmează să anunţe duminică seara câştigătorul trofeului Palme d’or, dintre cele 22 filme aflate în competiţie.

Cristian Mungiu

Cannes - Palme d'or: Are şanse Cristian Mungiu? (foto: realitatea.net)

Râvnitul trofeu, 118 grame de aur aşezate pe un soclu de cristal de stâncă, în greutate de un kilogram, tăiat de mână în formă de diamant, a fost creat în anul 1955, pentru a înlocui un „Marea Premiu” materializat printr-o diplomă.

Juriul de la Palme d’Or se va retrage duminică seara într-o încăpere cu uşile închise dintr-o vilă de la Cannes pentru a desemna câştigătorii Festivalului de film din acest an, producţia ‘După Dealuri’ a lui Cristian Mungiu fiind favorita competiţiei alături de pelicula ‘Amour’ a austriacului Michael Haneke, relatează Agerpres. Pelicula cineastului român evocă un caz de exorcizare pe dealurile României, după cum scrie AFP. Cristian Mungiu a primit deja Premiul Palme d’Or la ediţia din anul 2007 cu producţia ‘4 luni, 3 săptămâni şi două zile’.

Filmul austriacului Michael Haneke, prezent la Cannes pentru a zecea oară, este unanim apreciat pentru pudoarea şi forţa interpretării iubirii unui cuplu aflat la sfârşitul vieţii. Haneke a obţinut Palme d’Or în anul 2009 cu pelicula ‘Ruban Blanc’ şi Marele Premiu în anul 2001 cu producţia ‘Le Pianiste’.

Dar aceste pelicule ar putea fi concurate cu succes de surpriza de sâmbătă, şi anume producţia ‘Mud’ a regizorului american Jeff Nichols, în care vedem căutarea dragostei adevărate în peisajul dominat de mangrovele fluviului Mississippi.

Printre actorii care au mari şanse să obţină un premiu, AFP o menţionează şi pe Cosmina Stratan, alături de Margaret Tiesel, Marion Cotillard sau Nicole Kidman.

1 comentariu

Chris P. 28-05-2012 - 00:23

chiar daca nu va lua premiu, sper ca este un film mai bun decat 4,3,2 care a fost mai degraba un film cenusiu…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult