Acasa Cultura-ReligieCultura Cât a costat cea mai scumpă revistă de benzi desenate din lume

Cât a costat cea mai scumpă revistă de benzi desenate din lume

scris de D.P.
4 afisari

Cea mai scumpă revistă de benzi desenate din istorie este, începând de astăzi, o copie extrem de rară a primei reviste ce ilustra aventurile celebrului super-erou Superman. Publicată în 1938, aceasta a strâns 3,2 milioane de dolari în urma unei licitații găzduite de portalul ebay.

Superman, erou și pe ebay.

Superman, erou și pe ebay.

Nu se știe exact și care a fost profitul făcut de fostul proprietar. În stare perfectă, excelent conservată, prețioasa revistă de benzi desenate cu Superman i-a aparținut americanului Darren Adams, care intrase în posesia acesteia în urma unei licitații cu preț secret.

Precedentul record a fost deținut de o copie a aceleași reviste cu Superman, vândută cu 2,1 milioane de dolari, în 2011.

Un procent din prețul colosal al revistei cu Superman va fi donat Fundaţiei Christopher & Dana Reeve. Acesta sprijină cercetările medicale din domeniul accidentelor şi vătămărilor de la nivelul măduvei spinării, același tip de accident căruia i-a căzut pradă și protagonistul primei serii de filme cu Superman.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult