Acasa Cultura-ReligieCultura Cate ceva despre adevaratele dive

Cate ceva despre adevaratele dive

scris de Ziua Veche
18 afisari

 

Suntem in preajma unei noi conventii pe care societatea, de bine de rau o respecta, fie ca e de acord cu ea sau nu: Ziua femeii. Personal nu sunt neaparat adepta celebrarii femeii doar intr-o singura zi din an, fiindca asa e cutuma, dar, stiti vorba aia, “decat deloc…”.

N-am sa fac aici pledoarie in favoarea sexului pe care eu insami il reprezint, dar va readuc in atentie cateva doamne care, in aceste zile, se pregatesc de momente deosebite in viata si cariera lor.

Biografie cu iz de comedie

Actrita Adela Marculescu va fi sarbatorita, duminica (orele 18.00), la Teatrul Metropolis, cu ocazia implinirii a 50 de ani de activitate in lumea spectacolului. Premiera oficiala cu “Floarea de cactus” care o are drept protagonista va fi prefatata de lansarea volumului biografic “Adela”, scris de catre Olga Marculescu si Ion Moldovan.

“FLOAREA DE CACTUS este o comedie despre iubire, despre cum trebuie sa iubesti si despre cum sa iubesti pe cine trebuie. Am dorit sa realizez un spectacol fermecator, spumos si efervescent ca o cupa de sampanie frantuzeasca, pe care publicul sa o bea in fiecare seara impreuna cu noi in cinstea Adelei Marculescu, a minunatilor ei parteneri de scena si a iubirii.”, afirma Alice Barb, semnatara regiei, a scenariului, a decorului, a ilustratiei muzicale si a light design-ului spectacolului dupa Barillet si Gredy. Alaturi de Adela Marculescu pe scena vor urca: Damian Crasmaru, Cristiana Raduta-Bobic, Ionut Adascalitei, Theodor Danetti / Mihai Niculescu si Rudy Rosenfeld.

Si partenerul de viata al lui Alice Barb, actorul George Ivascu (nimeni altul decat directorul Teatrului Metropolis) are o surpriza pe care o va “pune in scena” luni. El insusi va vinde bilete la casa institutiei, iar doamnelor si domnisoarelor li se promit si alte surprize.

De vorba cu Dumnezeu

Odata cu premiera de sambata a spectacolului „Oscar si Tanti Roz”, dupa textul lui Eric Emmanuel Schmitt, regizat de catre Chris Simion, este marcata si revenirea pe scena Teatrului Bulandra a actritei Oana Pellea. Ea va imparti distributia cu Antoaneta Cojocaru, Marius Manole si Cristina Cassian. De pe site-ul institutiei aflam ca piesa “nu este doar povestea unui copil nedreptatit de soarta, care sta de vorba cu Dumnezeu. Exista in textul lui Eric Emmanuel Schmitt un mesaj tulburator: oricine poate fi Oscar, dar cu un dram de noroc in plus. Mai multe zile daruite inseamna sa incerci sa te bucuri de viata, indiferent de cum iti este ea harazita – in chip de premiu ori de pedeapsa – fara a uita totusi sa raspandesti binele in jurul tau”. O a doua reprezentatie cu “Oscar si Tanti Roz” este programata duminica, in aceeasi Sala “Toma Caragiu”, tot de la orele 19.00.

Reverenta pentru “Coana Chirita”

Desi retrasa de ceva vreme in mai linistita provincie, actrita Draga Olteanu-Matei continua sa fie o prezenta vie in memoria fiecarui iubitor de film si/sau teatru de oriunde s-ar afla. Nici organizatorii Galei Premiilor Gopo n-au uitat-o si au decis ca anul acesta sa-i atribuie trofeul pentru intreaga cariera, care-i va fi inmanat in cadrul festivitatii din 29 martie de la Palatul Parlamentului.

Nascuta in Bucuresti (24 octombrie, 1933), Draga Olteanu-Matei a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Capitala, in 1956. Cariera ei se intinde pe parcursul a peste o jumatate de veac in care a interpretat sute de personaje in film, teatru si televiziune. A facut roluri antologice in filme care au marcat istoria cinematografului romanesc, precum “Cucoana Chirita” (r. Mircea Dragan, 1986), “Ilustrate cu flori de camp” (r. Andrei Blaier, 1974), “Nea Marin Miliardar” (r. Sergiu Nicolaescu, 1979) sau “Buletin de Bucuresti” (r. Virgil Calotescu, 1982).

După pensionarea sa de la Teatrul National din Bucuresti (2007), s-a retras la Piatra Neamt, unde a infiintat propria companie: Teatrul Vostru – primul teatru particular din Romania cu actori neprofesionisti.

Hoinar de 50 de ani

Cu voia dumneavoastra, ultimul pe lista dedicata femeilor – Florin Piersic. Cum toata lumea stie chiar din gura actorului ca e un mare iubitor al sexului frumos, nu-i va fi cu suparare ca se afla intr-o asemenea companie (ma refer la text), dar la finalul acestuia (galant,actorul le va acorda femeilor intaietate. Multumesc!).Credeati cumva ca stiti totul despre Florin Piersic? Nici pe departe! Dar nu mai e mult pana va vor fi divulgate si aceste (ultime?!) secrete. Pe 23 martie, la Sala Palatului, va avea loc spectacolul grandios al vietii lui Florin Piersic, “Hoinarind printre amintiri”, care aniverseaza cinci decenii de cariera ai artistului. Pentru surpriza pusa la cale de catre Agentia Vreau Bilet, au consimtit sa fie complici: Stela Popescu, Alexandru Arsinel, Draga Olteanu-Matei, Nae Lazarescu, Vasile Murariu, Ileana Stana Ionescu, Rodica Popescu Bitaneascu, Jean Constantin, Dorel Visan, Emilia Popescu, Corina Chiriac, Nicolae Caragea, Fantasy Band, Dumitru Farcas, Monica Anghel, Ovidiu Komornic, OK Band, Mirabela Dauer, Madalina Manole, Andra, Octavian Ursulescu, Szoby Czeh, baletul Teatrului de Revista “Constantin Tanase” s.a., alaturi de Mihaela Radulescu, in calitate de prezentatoare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult