Acasa Cultura-ReligieCultura Ce a făcut Google la 78 de ani de la naşterea lui Robert Moog

Ce a făcut Google la 78 de ani de la naşterea lui Robert Moog

scris de D.S.S.
3 afisari

La 78 de ani de la naşterea lui Robert Moog,  Google ne desfată cu cu Doodle muzical. Dacă vă place să cântaţi la pian, apăsaţi pe toate butonale de pe Doogle Google care vă apar în Home Page celui mai tare motor de căutare  (Google) şi puteţi să vă descoperiţi talentele de muzician. Dar cine a fost Robert Moog, pe care îl sărbătoreşte azi Google?

78 de ani de la naşterea lui Robert Moog

Un inginer simpatic şi modest, ROBERT MOOG şi-a dedicat întreaga viaţă construirii şi dezvoltării instrumentelor muzicale electronice, începând cu banalul theremin, încă de la 14 ani, continuând cu celebrele sale invenţii, sintetizatorul modular Moog, precum şi varianta sa “portabilă”, Minimoog-ul, şi terminând cu celelalte 18 modele de sintetizatoare create de compania Moog Music, deţinută de ROBERT MOOG, din 1963 şi până în prezent.

Cu toate că instrumentele digitale şi software-ul de profil, care par astăzi atât de facile, depăşesc cu mult performanţele tehnice ale unui sintetizator analogic, invenţia lui ROBERT MOOG de acum aproape 50 de ani rămâne piatra de temelie a întregului spectru al muzicii electronice.

Pasiunea şi consecvenţa lui ROBERT MOOG, aceea de a oferi muzicienilor suficient de curajoşi un instrument complet nou, cu o abordare a sunetului dintr-o perspectivă absolut inovativă, şi anume de a fi generat de un oscilator electronic în loc de metode acustice, au schimbat însuşi conceptul de muzică, pentru totdeauna. În primăvara anului 2005 ROBERT MOOG a fost diagnosticat cu tumoare de creier netratabilă, iar la sfârşitul lunii august a decedat. Creaţia lui şi-a lăsat amprenta în aproape toate genurile muzicale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult