Acasa Cultura-ReligieCultura Ce animale o înconjoară pe Mona Lisa lui Da Vinci

Ce animale o înconjoară pe Mona Lisa lui Da Vinci

scris de Șt. C
271 Afisari

Pictorul Ron Piccirillo a făcut ultima descoperire în „ancheta artistică” asupra pictorului Leonardo Da Vinci.

Ce animale o înconjoară pe Mona Lisa lui Da Vinci

El susţine că în tabloul Mona Lisa, cunoscut şi sub numele de Gioconda, se pot vedea capete de animale. Ron Piccirillo susţine că în fundalul tabloului se pot vedea un cap de leu, o maimuţă şi un bivol „plutind” în jurul capului, iar un crocodil şi un şarpe se întrezăresc pe partea stangă a corpului Giocondei, relatează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Ron Piccirillo a declarat că descoperirea a fost posibilă datorită maestrului Leonardo da Vinci, care a lăsat scrise o parte dintre tehnicile de pictură în jurnalele sale.

Cel mai probabil, noua teorie va da naştere unor serii de controverse printre criticii de artă, care au venit de-a lungul timpului cu diferite ipoteze despre zâmbetul enigmatic al Mona Lisei. Piccirillo susţine că a găsit imagini similare ascunse şi în tablouri ale altor pictori din Renaştere, precum Tiţian şi Rafael.Pictorul a observat imaginile în momentul în care a întors tabloul la 45 de grade înspre stânga.

„În momentul în care am observat bivolul mi-am zis «O Doamne!». Pe urmă am realizat că eu chiar descoperisem ceva important. Pur şi simplu nu puteam să cred ce am în faţa ochilor. Am realizat că asta este ceea ce căutam”, spune el.

Da Vinci a realizat tabloul în anul 1503. În momentul de faţă acesta se află expus în Muzeul Luvru din Paris. Opera este protejată de o sticlă incasabilă, după ce tabloul a suferit daune serioase în urma unui atentat cu o soluţie acidă, iar câteva luni mai târziu un vizitator a aruncat în el o piatră.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult