Acasa Cultura-ReligieCultura Ce înseamnă vulgar la televizor?

Ce înseamnă vulgar la televizor?

scris de L.M.
3 afisari

Curtea Supremă din Statele Unite a anunţat că va stabili ce înseamnă „indecenţa” la televiziune, într-un dosar privind expunerea feselor într-un serial şi utilizarea unui limbaj vulgar, de către vedete, în direct.

cher_televiziune_vulgarCea mai înaltă instanţă din Statele Unite va examina această problemă în toamnă şi va lua o decizie în iunie 2012, informează Mediafax.

Mai multe probleme apărute în timpul diferitelor evenimente au fost reunite într-un singur fişier atunci când o curte de apel a apreciat că definiţia „indecenţei„, adoptată de către Comisia Federală pentru Reglementare în Comunicaţii (Federal Communications Commission, FCC), a fost „vagă” din punct de vedere constituţional.

În unul dintre cazurile în cauză, cântăreaţa Cher şi bogata moştenitoare Nicole Richie au pronunţat cuvinte vulgare la o ceremonie de premiere difuzată în direct de canalul de televiziune Fox.

Într-un alt caz, un episod din serialul „NYPD Blue” difuzat de ABC arăta o femeie dezbrăcată intrând într-un duş. De fiecare dată, FCC a amendat canalele de televiziune, care au contestat în instanţă. Ele au obţinut câştig de cauză în apel.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult