Acasa Cultura-ReligieCultura Ce le-a cerut Turcan parlamentarilor puterii

Ce le-a cerut Turcan parlamentarilor puterii

scris de A.B.
8 afisari

Raluca Turcan, preşedintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor, a făcut apel la parlamentarii Puterii să nu voteze noua componenţă a Consiliului de Administraţie al SRTV aşa cum a fost avizată în comisiile de specialitate,fără propuneri din partea PDL, avertizând că astfel se creează un precedent extrem de periculos pentru funcţionarea democratică a Parlamentului şi a Televiziunii Publice.

turcan„Această instituţie, TVR-ul, în baza legii, trebuie să aibă reprezentanţi ai tuturor partidelor politice în funcţie de configuraţia politică. Vă rog mult să fiţi atenţi şi să nu creaţi un precedent extrem de periculos. Când am făcut şi noi greşeli şi am creat precedente care se întorc împotriva noastră am fost o voce care a recunoscut acele erori. (…) Sunteţi la putere, aţi câştigat alegerile locale. Nu vă lăsaţi orbiţi de acest rezultat electoral şi încercaţi să vă respectaţi angajamentul pe care vi l-aţi luat atunci când aţi venit la putere, să respectaţi legea, să respectaţi Parlamentul şi Televiziunea Publică. Este vorba despre una din cele mai importante instituţii în orice democraţie civilizată”, a declarat Turcan, în cadrul dezbaterilor din plenul Parlamentului pe numirile din CA al SRTV. În opinia acesteia, „sensul legii în care funcţionează SRTV este acela de a permite, atât timp cât ea se află sub control parlamentar, tuturor partidelor politice să poată să desemneze persoane în Consiliul de Administraţie”. „Orice partid, în baza legii, trebuie să aibă acces în Consiliul de Administraţie. (…) Lucrul pe care-l faceţi dumneavoastră este fără precedent. În niciuna din instituţiile aflate sub control parlamentar nu s-a întâmplat ca un partid important, cu pondere mare în Parlament, să nu aibă niciun reprezentant. Acesta este un atac la democraţie şi mai mult decât atât este o încălcare a legii. Votul pe care dumneavoastră îl daţi astăzi este în afara legii. Fac apel la raţiunea dumneavoastră. Nu vă lăsaţi orbiţi de nişte gesturi pe care noi le-am făcut şi nici ameţiţi de victoria şi ponderea pe care o aveţi acum. Ţineţi-vă angajamentul pe care l-aţi luat, lăsaţi Parlamentul să funcţioneze”, a transmis Raluca Turcan, în plenul Legislativului. Parlamentarii PDL au părăsit, marţi, plenul Parlamentului, care urma să supună la vot componenţa Consiliului de Administraţie al Televiziunii Române, în semn de protest pentru respingerea candidaţilor propuşi de democrat-liberali în structura de conducere a SRTV. Plenul Parlamentului a respins şi cererea democrat-liberalilor ca raportul privind componenţa CA al SRTV să fie retrimis la comisiile reunite de specialitate.

3 comentarii

digital 26-06-2012 - 18:56

a mugit,altă vită,pedalacă!

mircea 27-06-2012 - 08:13

blonda e nu mai are nevoie de nimic,ca si asa are prea mut

remi 27-06-2012 - 11:32

Nu suport uritania asta.Cel putin Vuitoana era frumoasa si hoata,asta-i si urita si proasta !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult