Acasa Cultura-ReligieCultura Ce record ar putea fi realizat de ziua Papei Francisc

Ce record ar putea fi realizat de ziua Papei Francisc

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Ziua de naștere a Papei Francisc ar putea fi marcată miercuri, 17 decembrie, de „cea mai mare milonga din lume”.

Ce record ar putea fi realizat de ziua Papei Francisc (foto:theguardian.com)

Ce record ar putea fi realizat de ziua Papei Francisc (foto:theguardian.com)

Papa Francisc păstrează obiceiurile Argentinei natale: bea mate, se interesează de fotbal și îi place să asculte tangouri. Această pasiune a inspirat peste 7.000 de dansatori de tango să-l serbeze cu un flashmob uriaș. Pe rețelele de socializare s-a vorbit de „cea mai mare milonga din lume”, iar invitația s-a extins la 9.000 de dansatori. Conform Agerpres, evenimentul este prevăzut pentru 17 decembrie la ora 16:00 în Piazza del Risorgimento, la câțiva pași de Piazza San Pietro de la Vatican.  Atât Vaticanul, cât și Primăria Romei au dat aviz acestui eveniment, care va bloca traficul pentru a face loc melodiilor lui Gardel și ale altor cântăreți și compozitori celebri.

Miercuri, Papa va oficia mesa în capela Santa Marta, la ora 07:00, ca în fiecare zi, iar la ora 10:15 va începe audiența generală în Piața Sf. Petru. Se așteaptă ca aproximativ 3.000 de dansatori de tango să participe la audiența generală, unde se vor diferenția de restul participanților printr-o eșarfă albă. „Cântăreții mei preferați sunt Carlos Gardel, Julio Sosa și Ada Falcón, care apoi s-a călugărit”, mărturisea cardinalul Bergoglio într-un capitol din cartea-interviu ‘El Jesuita’, scrisă de jurnaliștii Francesca Ambrogetti și Sergio Rubín în 2010.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult