Acasa Cultura-ReligieCultura Ce s-a întâmplat cu interviul lui Iohannis de la TV germană ARD

Ce s-a întâmplat cu interviul lui Iohannis de la TV germană ARD

scris de Z.V.
23 afisari

Ziarista germană care i-a luat interviu președintelui Klaus Iohannis a declarat, într-un răspuns trimis jurnalistului Cătălin Striblea, moderatorul emisiunii”Ultimul cuvânt”, difuzată la B1 TV, că nu a precizat niciodată că va difuza respectivul material integral la televiziune.

iohannis csat(…) Îmi pare rău pentru confuzie. Nu s-a pus niciun moment problema ca interviul să fie difuzat la televiziune integral. Niciodată nu procedăm în acest fel. Intenţia a fost din start să folosim anumite pasaje în materiale care vor fi difuzate la televiziune, iar întregul interviu să fie pus pe internet. (…)

nterviul promovat de Palatul Cotroceni a durat 18 secunde și nu a apărut la televiziunea națională germană ARD, ci pe canalul de Youtube a unor jurnaliști germani, informează B1 TV.

Interviul a fost încărcat în data de 16 mai și a fost integrat într-un material despre corupția din România.

Duminică dimineața, jurnaliștii acreditați la Cotroceni au primit de la Departamentul Comunicare Publică al Președinției României informația potrivit căreia șeful statului Klaus Iohannis ar fi acordat un interviu televiziunii publice germane ARD și s-a făcut trimitere la următorul link: http://bit.ly/1e8telo.

Interviul a putut fi văzut doar pe internet. La televiziunea publică germană, adică la ARD și Das ERSTE, a fost difuzată doar o secvență de 18 secunde din acest interviu în cadrul unui material de aproape șase minute despre corupția din România. 

În materialul difuzat în cadrul emisiunii EUROPAMAGAZIN apar secvențe cu Liviu Dragnea, Radu Mazăre, Călin Popescu Tăriceanu, Darius Vâlcov și Elena Udrea, iar la un moment dat sunt inserate și 18 secunde din interviul cu Iohannis, scrie Robert Turcescu pe blogul său.

Nici interviul din New York Times, care fusese anunțat pe pagina de facebook a președintelui, nu a apărut.


Robert Turcescu a declarat luni, făcând referire la mesajul transmis de către departamentul de comunicare al Administrației Prezidențiale cu privire la difuzarea unui interviu acordat de șeful statului pentru televiziunea publică germană ARD, că este pur și simplu o minciună. 
Interviul promovat de Palatul Cotroceni a durat 18 secunde și nu a apărut la televiziunea națională germană ARD, ci pe canalul de Youtube a unor jurnaliști germani. 


Ziarista germană: Nu s-a pus niciun moment problema ca interviul cu Iohannis să fie difuzat la televiziune integral

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult