Acasa Cultura-ReligieCultura Cele mai vechi icoane care-i infatiseaza pe apostoli au fost descoperite la Roma

Cele mai vechi icoane care-i infatiseaza pe apostoli au fost descoperite la Roma

scris de Ziua Veche
1 afisari

Cele mai vechi icoane care-i infatiseaza pe apostoli, datand de la sfarsitul secolului al IV-lea, au fost descoperite in catacombele de la Santa Tecla din Roma, a anuntat marti Fabrizio Visconti, seful sectorului de sapaturi arheologice de pe acest sit, transmite AFP, citata de Agerpres.

Icoanele cu Petre, Pavel, Andrei si Ioan se afla pe plafonul unei mici camere funerare din catacombele de la Santa Tecla, fiind pictate in tonuri de ocru si rosu. Catacombele sunt la 500 m de bazilica Sfantul Pavel din Afara Zidurilor, una din cele patru bazilici majore din capitala Italiei, unde se afla mormantul Sfantului Pavel.

„Aceasta descoperire dovedeste introducerea si raspandirea cultului apostolilor, aflat la originile crestinismului”, a explicat presei Barbara Mazzei, director de restaurare a acestei camere funerare, in cursul unei vizite organizate de Vatican.

Icoanele au fost descoperite cu ocazia restaurarii catacombelor, dupa doi ani de cercetari, prin folosirea unei tehnici cu laser inedite, care a permis inlaturarea stratului de calcar ce acoperea frescele.


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult