Acasa Cultura-ReligieCultura Cenzură media: Iranul bruiază 500 de canale tv şi 200 posturi de radio din lume

Cenzură media: Iranul bruiază 500 de canale tv şi 200 posturi de radio din lume

scris de A.H.
2 afisari

Uniunea Europeană a cerut Teheranului să înceteze bruierea canalelor de televiziune străine, care emit prin satelit.’Începând cu 2009, semnalul sateliţilor europeni în regiunea Orientului Mijlociu este bruiat periodic de pe teritoriul Iranului’, a declarat joi Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Catherine Ashton, transmit BBC şi AFP.

foto: Reuters

Iranul bruiază circa 500 de canale de televiziune din lume şi aproximativ 200 de staţii de radio, difuzate prin satelit, a indicat Ashton, enumerând printre acestea BBC, France 24, Deutsche Welle şi Vocea Americii. Autorităţile iraniene şi-au intensificat acţiunile de bruiere începănd cu 15 octombrie a.c., a mai spus şefa diplomaţiei europene, adăugând că acţiunile Teheranului provoacă perturbări în recepţionarea canalelor de televiziune şi de radio internaţionale nu doar pe teritoriul Iranului, ci şi în ţările vecine.
Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate şi-a exprimat în acest context ‘îngrijorarea profundă’ cu privire la aceste fapte, care contravin normelor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor de pe lângă ONU.  Ashton a remarcat, în special, faptul că Iranul se află printre ţările care au acceptat aceste reguli.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult