Acasa Cultura-ReligieCultura Cererea OTV de suspendare a deciziei CNA a fost aprobată

Cererea OTV de suspendare a deciziei CNA a fost aprobată

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Postul OTV a obţinut vineri, la Curtea de Apel Bucureşti, suspendarea deciziei Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) de înjumătăţire a licenţei.

Dan Diaconescu - OTV (vedeta.ro)

Dan Diaconescu - OTV (foto:vedeta.ro)

Avocatul OTV, Cătălin Fenechiu, a declarat pentru Mediafax că la întâlnirea de vineri, Curtea de Apel Bucureşti a dispus suspendarea deciziei CNA nr. 157 din 27 martie privind reducerea licenţei OTV cu şase luni, până la data de 28 septembrie. Avocatul s-a arătat foarte încrezător că pe 29 mai când se va judeca cererea OTV de anulare a deciziei CNA, postul OTV va avea câştig de cauză, întrucât din punctul acestuia de vedere, ceea ce a făcut CNA „este un abuz fără margini într-o lume civilizată”.

Avocatul Fenechiu a mai spus că OTV va contesta şi celelalte decizii ale CNA, precum şi o eventuală nouă decizie care se va da marţi. Şirul de sancţiuni de înjumătăţire a licenţei audiovizuale a OTV aplicate de CNA, a culminat în şedinţa din 24 aprilie cu o nouă propunere de înjumătăţire (reducere cu 36 de zile, până la data de 29 mai) a licenţei televiziunii lui Dan Diaconescu, făcută de Valentin-Alexandru Jucan, membru al CNA.

Sancţiunea a vizat mai multe emisiuni difuzate pe OTV în perioada 12 – 19 aprilie. În această perioadă, pe OTV au fost transmise, sub diferite forme, mesaje de publicitate politică pentru „viitorul preşedinte al României” Dan Diaconescu, dar şi pntru formaţiunea politică pe care acesta o conduce – Partidul Poporului. CNA a stabilit această sancţiune drastică – de înjumătăţire a licenţei deja înjumătăţite a OTV – după ce, în ultimul an, tot pentru difuzarea de publicitate politică în afara campaniei electorale, Consiliul a aplicat OTV următoarele sancţiuni: o somaţie publică, o amendă de 5.000 de lei, una de 10.000 de lei, una de 50.000 de lei, două de 100.000 de lei. Aceste amenzi au fost urmate de o decizie de întrerupere a emisiei obişnuite a OTV pentru 10 minute, între orele 19.00 – 19.10 (stabilită de CNA pe 4 octombrie 2011), o altă decizie de întrerupere a emisiei televiziunii lui Dan Diaconescu, tot pentru 10 minute, în acelaşi interval orar (aplicată de CNA pe 19 ianuarie 2012), dar şi o decizie de întrerupere a emisiei OTV pentru trei ore, între orele 18.00 – 21.00 (stabilită de CNA pe 15 martie).

Astfel, potrivit ultimei decizii CNA, televiziunea lui Dan Diaconescu ar fi trebuit să mai poată emite până pe 29 mai. În caz că decizia CNA nu va fi anulată, Dan Diaconescu trebuie să solicite consiliului o nouă licenţa audiovizuală pentru OTV, dacă nu, ar putea să se mulţumească doar cu cealaltă televziune deţinută, Direct Digital TV (DDTV)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult