Acasa Cultura-ReligieCultura Cesaria Evora canta din nou la Bucuresti – VIDEO

Cesaria Evora canta din nou la Bucuresti – VIDEO

scris de Ziua Veche
2 afisari

Cesaria Evora, celebra cantareata din Insulele Capului Verde, revine pentru a cincea oara in Romania intr-un concert care va avea loc pe 15 mai, la Arenele Romane din Bucuresti. Spectacolul face parte din turneul de promovare al celui mai recent album al artistei, „Nha Sentimento” si este organizat de Trilogy Media si Primaria Municipiului Bucuresti.


Lansat in 2009, discul cuprinde 14 piese emotionante, cu teme profunde, in care bucuria de a trai invinge tristetea si regretul. In varsta de 68 de ani, Evora este supranumita si „Diva desculta”, aparand pe scena doar in picioarele goale, in semn de solidaritate cu femeile si copiii saraci din tara sa, despre ale caror suferinte canta.

 

 

{youtube}IwoKchQojA8{/youtube} 

Evora este cea mai cunoscuta cantareata de „morna” – un blues specific Insulelor Capului Verde. Cesaria Evora si-a inceput cariera in Mindelo, in insula Sao Vicente, in urma cu mai mult de 45 de ani. Abia la 47 de ani, insa, cunoaste cu adevarat succesul, datorita albumului „La Diva Aux Pieds Nuds”. Urmeaza apoi „Mar Azul” (1991) si „Miss Perfumado” (1992), discul care, la 51 de ani, i-a adus primul hit, „Sodade”, si statutul de star international.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult