Acasa Cultura-ReligieCultura Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, redeschisă publicului

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, redeschisă publicului

scris de S. P.
6 afisari

Sarmizegetusa Regia s-a redeschis pentru vizitatori, după ce în perioada de iarnă au fost efectuate mai multe lucrări pentru punerea sa în valoare.

Sarmizegetusa Regia, redeschisă vizitatorilor

Sarmizegetusa Regia, redeschisă vizitatorilor (foto: unseenromania.com)

În primele două zile din luna martie am avut deja 120 de vizitatori la Sarmizegetusa Regia. Vremea este frumoasă, curăţenia este impecabilă, iar turiştii au numai cuvinte de laudă faţă de cum arată acum acest monument istoric şi faţă de ceea ce s-a făcut acolo pe timpul iernii, cât a fost închis’, a declarat luni, pentru AGERPRES, administratorul parcului arheologic Sarmizegetusa Regia, Vladimir Brilinsky.

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din judeţul Hunedoara, a fost închisă pentru public în perioada 1 decembrie-1 martie, administraţia parcului arheologic desfăşurând mai multe operaţiuni de curăţenie, necesare în spaţiul ocupat de monumentul UNESCO.

‘S-au eliberat mai multe terase de lăstăriş şi masă lemnoasă, fapt care oferă acum o altă viziune asupra a ceea ce a însemnat Sarmizegetusa Regia, ca aşezare. Volumul de muncă este foarte mare şi foarte greu. Acolo nu se poate lucra cu utilaje. Se lucrează numai manual. De altfel, tot ceea ce s-a strâns acolo a fost scos afară cu tărgile transportate de om’, a spus Brilinsky.

Turiştii care doresc să viziteze cetatea dacică Sarmizegetusa Regia vor plăti un bilet în valoare de 5 lei, iar copiii, studenţii şi pensionarii vor achita un tarif de 2 lei, de persoană. Cetatea poate fi vizitată zilnic între orele 7 şi 17.00, programul fiind valabil până la 1 mai, după care orarul va fi extins.

Sarmizegetusa Regia a fost vizitată anul trecut de 27.000 de persoane plătitoare de bilet, administraţia parcului arheologic propunându-şi o dezvoltare a activităţii şi o creştere a numărului de turişti la peste 35.000 de persoane.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult