Acasa Cultura-ReligieCultura Charles Dickens, Google Doodle si Prinţul de Wales

Charles Dickens, Google Doodle si Prinţul de Wales

scris de Z.V.
7 afisari

Charles Dickens este o figură emblematică pentru cultura internaţională şi unul dintre cei mai prolifici şi influenţi romancieri britanici. Cu această ocazie Google şi-a modificat, logoul pentru a-l omagia pe marele scriitor. Astazi se împlinesc 200 de ani de la naşterea lui Charles Dickens.

Noul logo al Google prezintă personaje clasice din opere ale lui Charles Dickens, precum Ebenezer Scrooge din „The Christmas Carol” şi Pip din „Great Expectations”. Astfel că şapte personaje din operele romancierului britanic încadrează literele din cuvântul Google, care apare scris ca şi cum ar fi caligrafiat cu peniţa. De asemenea, grafica omagială este realizată ca şi cum ar fi o imagine dintr-o carte de poveşti, incluzând şi scene cu personajele lui Charles Dickens.

Mai multe festivităţi sunt organizate în Marea Britanie în cinstea celor 200 de ani de la naşterea marelui scriitor. Prinţul de Wales şi Ducesa de Cornwall vor conduce festivităţile din Regatul Unit şi Charles va depune o coroană de flori pe mormantul lui Dickens, la Westminster Abbey, unde a fost îngropat în 1870.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult