Acasa Cultura-ReligieCultura Cine a fost Oskar Fischinger

Cine a fost Oskar Fischinger

scris de D.P.
26 afisari

Oskar Fischinger La 117 ani de la nașterea lui Oskar Fischinger, cel care a afirmat că „muzica nu se limitează la lumea sunetelor; există și o muzică a lumii vizuale”, Google vine cu un Doodle interactiv care te invită să descoperi muzica într-un mod aparte.

Oskar Fischinger

Oskar Fischinger

Cine a fost Oskar Fischinger
Oskar Wilhelm Fischinger (22 iunie 1900 – 31 ianuarie 1967) a fost un animator abstract și pictor germano-american care s-a făcut remarcat prin faptul că a creat animații muzicale abstracte cu multe decenii înainte de apariția graficii pe calculator și a videoclipurilor muzicale.

Oskar Fischinger a creat efecte speciale pentru Fritz Lang, în 1929, pentru Femeia pe Lună, unul dintre primele filme Sci-Fi din lume.

Oskar Fischinger, cunoscut și pentru picturile sale
Oskar Fischinger a realizat peste 50 de scurtmetraje și a pictat aproximativ 800 de pânze, dintre care multe sunt în muzee, galerii și colecții din întreaga lume.

Oskar Fischinger a fost nevoit să împrumute bani de la rude, ca să își împlinească visul. Până să ajungă să ajungă să lucreze cu marii producători, Oskar Fischinger a fost nevoit să se împrumute de bani de la rude pentru a-și înființa propriul studio.

În 1928, Oskar Fischinger a fost angajat să lucreze la producția SF „Femeia pe Lună”, în regia lui Fritz Lang, fapt care i-a oferit un salariu constant pentru o perioadă.

Oskar Fischinger a murit în 1967, la Los Angeles.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult