Acasa Cultura-ReligieCultura Cine a luat Premiul de Excelenţă UNITER

Cine a luat Premiul de Excelenţă UNITER

scris de Z.V.
1 afisari

Teatrele din Cluj-Napoca şi Sibiu au fost premiantele celei de-a 19-a gale UNITER, defăşurată marţi seara.

Premiile UNITER editia a 19-a

foto: Agerpres

Cel mai premiat a fost spectacolul „Strigăte şi şoapte”, montat la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, care şi-a adjudecat premiile pentru cel mai bun regizor – Andrei Şerban, cel mai bun spectacol şi cel mai bun actor în rol principal – Zsolt Bogdán, informează RRA.

Cel mai bun spectacol de teatru radiofonic a fost desemnat „D’ale carnavalului”, în regia lui Gavriil Pinte, producţie a Societăţii Române de Radiodifuziune.

Premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă în rol principal a ajuns la Ofelia Popii, pentru rolurile din spectacolul „Felii”, al Teatrului „Radu Stanca” din Sibiu.

Între alte distincţii acordate în cadrul evenimentului se numără premiul special pentru întreaga activitate care a revenit actorului Ilie Gheorghe, actriţei Coca Bloos, regizorului Tudor Mărăscu, scenografei Gabriela Nazarie şi criticului Ion Cazaban.

Premiul de Excelenţă i-a fost acordat actriţei Tamara Buciuceanu, iar premiul special acordat de Consiliul Britanic a ajuns la Ion Caramitru.

Senatul UNITER a decis ca în cadrul galei să fie acordate diplome de recunoştinţă reprezentanţilor personalului de scenă cu o activitate de peste 30 de ani în instituţiile teatrale de care aparţin.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult