Acasa Cultura-ReligieCultura Cine este marele câștigător al premiilor Goya

Cine este marele câștigător al premiilor Goya

scris de C.P.
4 afisari

Regizorul David Trueba a fost marele câștigător al celei de-a 28-a ediții a premiilor Goya – desfășurată duminică, la Madrid -, cele mai înalte distincții ale cinematografiei spaniole: el a fost recompensat de șase ori, printre premiile primite numărându-se cel pentru cel mai bun film și cea mai bună regie, relatează AFP.

David Trueba

David Trueba

David Trueba, fratele mai mic al cineastului Fernando Trueba, a fost premiat pentru filmul ‘Vivir es facil con los ojos cerrados’ (‘E ușor de trăit cu ochii închiși’). Scris de Trueba plecând de la fapte reale, pelicula prezintă povestea lui Antonio San Roman (profesor de engleză care predă folosind cântecele grupului Beatles) în timpul dictaturii franchiste și în anii ’60.

Interpretat de Javier Camara, care a obținut pentru acest rol premiul Goya pentru cel mai bun actor, eroul filmului începe o călătorie puțin probabilă în Spania autoritară și intransigentă, ca să se întâlnească cu John Lennon, care turna la Almeria (sud) ‘How I won the war’, în regia lui Richard Lester.

Filmul venezuelean ‘Azul y no tan rosa’ (Albastru și totuși nu atât de roz) al lui Miguel Ferrari a obținut premiul Goya pentru cel mai bun film latino-american, iar ‘Amour’, al austriacului Michael Haneke, a fost desemnat cel mai bun film european.

Premiul Goya pentru cea mai bună actriță a fost primit de Marian Alvarez, pentru rolul din ‘La herida’ (Rana) al debutantului Fernando Franco, filmul prezentând povestea unei femei șofer de ambulanță care suferă de tulburări de personalitate.

1 comentariu

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-02-2014 - 14:08

Deaqa era in concurs si
b h a s e c u allias

La herida de Romanica , castiga sigur
La Goya ;

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRZtp3zzubc56yVYHpjpEF1et79T6YPInN2GshffHUgSO7OAG9x

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult