Acasa Cultura-ReligieCultura Cluj-Napoca vrea să devină a 7-a Capitală Europeană a Tineretului in 2015

Cluj-Napoca vrea să devină a 7-a Capitală Europeană a Tineretului in 2015

scris de Marius Bâtcă
7 afisari

Primarul interimar al municipiului Cluj-Napoca, Radu Moisin, a declarat că oraşul se pregăteşte să îşi depună candidatura pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului în anul 2015.

Cluj-NapocaPana la 1 mai, Primăria va depune toate documentele necesare la Bruxelles pentru obţinerea celui de-al 7-lea titlu de Capitală Europeană a Tineretului. Acest titlu a fost acordat pentru prima dată în 2009 celui mai mare port european, oraşul olandez Rotterdam, distincţia fiind apoi obţinută pe rând de către: Torino, Anvers, Braga, Maribor si Salonic.

Pentru a câştiga titlul care va fi acordat în toamna acestui an, Primăria Cluj-Napoca va colabora cu un ONG care a câştigat proiecte cu finanţare europeană privind dezvoltarea locală şi regională în trecut. Reprezentatul acestui ONG, Farkas Andras a anunţat că titlul va fi „ un bun instrument pentru promovarea municipiului Cluj-Napoca”. Totodată, acesta a subliniat că proiectul nu porneşte de la zero, întrucât Cluj-Napoca dispune de diverse locaţii neconvenţionale unde se pot desfăşura diverse activităţi sportive, schimburi de experienţă, concerte. Printre aceste locaţii se vor număra şi Gara CFR sau Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult