Acasa Cultura-ReligieCultura CNA a sancţionat TVR pentru emisiunea „Profesioniştii” în care Ion Cristoiu a vorbit despre Zelea Codreanu. Vezi reacţia lui Cristoiu

CNA a sancţionat TVR pentru emisiunea „Profesioniştii” în care Ion Cristoiu a vorbit despre Zelea Codreanu. Vezi reacţia lui Cristoiu

scris de Ziua Veche
12 afisari

Eugenia Voda, sanctionata de CNAConsiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat postul de televiziune TVR 1, cu somaţie publică, întrucât, în cadrul emisiunii „Profesioniştii”, din 13 noiembrie 2010, în care a fost abordat un subiect controversat, nu a fost asigurată pluralitatea ideilor şi a punctelor de vedere, fiind încălcate principiile echilibrului şi imparţialităţii informaţiilor şi favorizarea liberei formări a opiniilor, prevăzute de legislaţia din domeniul audiovizualului, se arată întrun comunicat al CNA.

Vezi aici ce a declarat Ion Cristoiu pentru ziuaveche.ro despre ce s-a întâmplat în emisiunea incriminată

„Membrii Consiliului au apreciat că abordarea subiectului privitor la fostul lider al extremei-drepte naționalist creștine din România interbelică, al partidului Garda de Fier sau al Legiunii Arhanghelul Mihail (Mișcarea Legionară), personaj acuzat de implicarea în asasinate şi manifestări antisemite, impunea respectarea principiului echilibrului informaţiei prin prezentarea unei pluralităţi de opinii.

Astfel, având în vedere faptul că în emisiune a fost atins un subiect controversat („o substanţă explozivă”, după cum îl caracterizează realizatoarea), membrii Consiliului au considerat că, în cadrul acesteia era necesar ca, alături de opinia laudativă a invitatului (Ion Cristoiu – n.red.) despre Corneliu Zelea Codreanu, să fie prezentat şi un alt punct de vedere aflat în opoziţie, astfel încât publicul telespectator să-şi poată forma în mod liber o opinie, având la dispoziţie o pluralitate de opinii, pro şi contra.

Consiliul a mai apreciat că nici atitudinea realizatoarei nu a fost de natură să aducă echilibru şi imparţialitate informaţiei puse la dispoziţia publicului, situaţie în care, în faţa unei opinii singulare, monocolore, percepţia publicului cu privire la faptele prezentate a fost afectată, influenţată”, se mai precizează în comunicatul CNA.

„Faţă de acest document elaborat de nişte domni care s-au pricopsit cu o sinecură babană pentru osârdia cu care, în postura de ziarişti mediocri, au slujit  partidele parlamentare, ţin să precizez următoarele: Numai nişte inşi beţi cu secărică  sau drogaţi cu etnobotanice puteau  sancţiona autoarea unui interviu cu un singur ins pe motiv că n-a asigurat pluralitatea de opinii dată de mai mulţi. După mintea de scenarist ratat a numitului Răzvan Popescu, Eugenia Vodă trebuia să mă taie în două pentru ca o bucată să fie pro Codreanu şi cealaltă anti. Se spune că după atîta stat pe scaun, faci hemoroizi. După atîta stat pe scaun, cei de la CNA au făcut hemoroizi la creier”, a declarat Cristoiu pentru reportervirtual.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult