Acasa Cultura-ReligieCultura CNA: O nouă amendă pentru OTV

CNA: O nouă amendă pentru OTV

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Postul OTV a fost amendat cu încă 50.000 de lei de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru nerespectarea legislaţiei audiovizuale în timpul campaniei electorale.

OTV amendata de CNA cu 50.000 de lei pentru nereguli in campania electorala

Amenda survine după ce în şedinţa de miercuri, 6 iunie, CNA a constatat dezechlibre în emisiunile electorale difuzate de post în perioada campaniee, precum şi informaţii difuzate sub formă de text în partea de jos a ecranului (pe crawl) privind competitorii electorali. Conform Mediafax, amenda survine unei sancţiuni precedente din 22 mai, când OTV a fost amendat cu 25.000 de lei pentru mai multe încălcări ale legislaţiei audiovizuale în campania electorală, precum prezenţa steagului României în emisiuni electorale, difuzarea unor sondaje fără a fi precizată metodologia, dar şi prezenţa lui Dan Diaconescu în calitate de reprezentat al propriului partid.

CNA a constatat că în emisiunile electorale, în perioada 11 – 31 mai, prezenţa PP-DD a fost de peste 42 de ore în prima săptămână, circa 81 de ore şi jumătate în cea de-a doua săptămână şi de aproape 47 de ore în cea de-a treia săptămână, în timp ce USL a fost reprezentat 2 minute în prima săptămână, 51 de minute în cea de-a doua şi, respectiv, 48 de minute în a treia, PDL – 32 de minute în prima săptămână, deloc în cea de-a doua şi o oră şi 17 minute în a treia săptămână, UNPR – 41 de minute şi 31 de secunde în prima săptămână, 48 de minute şi 46 de secunde în a doua şi, respectiv, aproape două ore în a treia, UDMR nu a fost reprezentat deloc, PRPE – deloc în prima săptămână, 2 ore şi 16 minute în cea de-a doua şi, respectiv, 2 ore şi 18 minute în a treia săptămână.

Totodată, pe crawl, în aceaşi perioadă, numărul de prezenţe ale lui Dan Diaconescu a fost de 99, ale PP-DD – 18, UNPR – 41, USL – 5, PDL – 2 şi UDMR – 2. Astfel, decizia de a acorda o nouă sancţiune postului OTV pentru nereguli în campanie a fost una votată unanim de către membrii CNA.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult