Acasa Cultura-ReligieCultura CNA: Radio Trinitas va avea licențǎ naționalǎ

CNA: Radio Trinitas va avea licențǎ naționalǎ

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat, în şedinţa de joi, 6 februarie, ca Radio Trinitas, postul de radio al Patriarhiei Române, să se transforme în reţea naţională.

CNA: Radio Trinitas va avea licențǎ naționalǎ (foto:obiectiv.info)

CNA a analizat, joi, o solicitare de acord pentru reunirea celor 51 de licenţe audiovizuale în cadrul reţelei naţionale Radio Trinitas, în conformitate cu prevederile legislaţiei audiovizualului. „Până acum ne-am comportat atât la nivel tehnic, cât şi la nivel redacţional ca o reţea naţională pentru că acoperim prin cele 51 de staţii locale peste 85% din teritoriul naţional, din populaţia recenzată a României. Pe de altă parte, din 2007, de când Radio Trinitas a devenit radioul Patriarhiei Române am construit o grilă de programe care are în componenţă atât informaţii, cât şi emisiuni de interes naţional. Grila noastră este adresată tuturor categoriilor de ascultători şi încercăm să îmbinăm în programele pe care le avem specificul naţional cu cel regional”, a declarat directorul Radio Trinitas, Ciprian Olinici, în şedinţa de joi a CNA.

Olinici a precizat că echipa Radio Trinitas este formată din 60 de persoane. „În ceea ce priveşte abordările tematice, pe lângă specialitatea noastră confesională, de aproape 30% din programe, abordăm o ţinută largă socială, culturală şi informaţională. Dorim această constituire ca reţea naţională având în vedere ce am spus, acoperirea, cât şi ţinuta editorială, dar şi datorită faptului că avem o reţea de corespondenţi care ne poate aduce informaţii zilnice şi o reţea de corespondenţi în diaspora”, a mai spus Ciprian Olinici.

CNA a aprobat cu unanimitate de voturi modificarea licenţelor audiovizuale ale Radio Trinitas în licenţă naţională. Conform site-ului propriu, Radio Trinitas a fost înfiinţat în anul 1996, la Iaşi, la iniţiativa Patriarhului Daniel, pe atunci Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Din 27 octombrie 2007, Radio Trinitas face parte din Centrul de Presă Basilica al Patriarhiei Române, potrivit mediafax. Studioul de la Bucureşti al Radio Trinitas a fost inaugurat pe 27 octombrie 2007, odată cu lansarea Trinitas TV, televiziunea Patriarhiei Române. Radio Trinitas se adresează tuturor categoriilor de ascultători. Postul transmite, în direct, Liturghia şi Vecernia, emisiuni religioase, culturale, ştiinţifice, muzicale, sociale şi informative. Emisiunile se realizează în studioul central de la Bucureşti şi în studiourile locale de la Iaşi, Sibiu şi Craiova

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult