Acasa Cultura-ReligieCultura CNA: Sesizǎri din partea Președinției privind Antena 3

CNA: Sesizǎri din partea Președinției privind Antena 3

scris de Z.V.
8 afisari

Preşedinţia a sesizat CNA în legătură cu mai multe emisiuni difuzate de Antena 3 în noiembrie şi decembrie 2013, în care ar fi fost lansate acuzaţii defăimătoare și afirmații neadevǎrate.

CNA: Sesizǎri din partea Președinției privind Antena 3

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a vizionat, în şedinţa de joi, 9 ianuarie, mai multe fragmente din emisiuni de la Antena 3, însă membrii CNA nu au luat o decizie şi nu a fost propusă încă o sancţiune în acest caz. Subiectul va fi reluat în următoarea şedinţă a CNA, care va avea loc luni, după cum a anunţat preşedintele CNA, Laura Georgescu. CNA a monitorizat mai multe emisiuni de la Antena 3 după ce a primit o serie de sesizări cu privire la aceste programe, între care şi unele de la Administraţia Prezidenţială.

Astfel, Preşedinţia a sesizat CNA cu privire la emisiunea „Sinteza Zilei” difuzată de Antena 3 pe 4 decembrie, începând cu ora 21.30. „În cadrul emisiunii menţionate au fost lansate mai multe acuzaţii defăimătoare şi neadevărate la adresa preşedintelui României, domnul Traian Băsescu„, se spune în sesizarea primită de CNA.

De asemenea, Administraţia Prezidenţială a solicitat CNA să analizeze dacă emisiunea respectivă, în integralitatea ei, respectă „principiile unei informări corecte, precum şi legislaţia în vigoare”. Potrivit CNA, emisiunea „Sinteza zilei” din 4 decembrie a fost moderată de Mihai Gâdea. În emisiune au fost invitaţi Bogdan Teodorescu, Elena Cristian, Oana Stănciulescu şi Mugur Ciuvică, care au vorbit despre „afacerile familiei preşedintelui Traian Băsescu„. Printre titlurile postate pe ecran s-au numărat: „Iubitul fiicei preşedintelui, afacere veroasă”; „Dovada fraudei de 10.000.000 de euro”; „Actele ce vor cutremura mafia retrocedărilor”.

De asemenea, CNA a primit de la Administraţia Prezidenţială o sesizare cu privire la emisiunea „Esenţial” care a fost difuzată de Antena 3 pe 22 noiembrie, începând cu ora 15.00. „În cadrul emisiunii menţionate, de la ora 16.18 a fost afişat titlul «Arendaşul lui Băsescu a furat statul»”, se spune în sesizarea Administraţiei Prezidenţiale, care solicită totodată CNA să analizeze dacă această emisiune respectă principiile unei informări corecte, precum şi legislaţia în vigoare.

Totodată, Consiliul a primit de la Administraţia Prezidenţială o sesizare cu privire la ştirea intitulată „Palatul Cotroceni, plin de bacterii”, difuzată de Antena 3 pe 15 noiembrie, la orele 10.05, 11.12, 12.32, 13.19. Conform sesizării Preşedinţiei, în această ştire „s-a prezentat faptul că zidurile Palatului Cotroceni ar fi afectate de bacterii şi că, deşi s-au efectuat mai multe lucrări de mentenanţă, bacteria nu a putut fi distrusă”.

Pe de altă parte, CNA a primit o sesizare şi de la o persoană fizică, în care se face referire la emisiunile „Sinteza zilei” şi „În gura presei” din 15 noiembrie, în care a fost analizat subiectul achiziţionării de către Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Băsescu, a unui teren în comuna Nana. Potrivit reclamaţiei, Mircea Badea a spus referindu-se la preşedintele României că „nu e zdravăn la cap”. De asemenea, Badea a mai spus: „Dacă va exista justiţie pe bune în România, el va trebui să facă foarte mulţi ani de pârnaie, probabil să moară în pârnaie”.

Pe de altă parte, şi Narcisa Iorga, membru al CNA, a cerut preşedintelui Consiliului, Laura Georgescu, aprobarea pentru monitorizarea a trei ediţii ale emisiunii „În gura presei”, care este difuzată de Antena 3 în direct şi de Antena 1 în reluare. Narcisa Iorga a făcut referire la ediţia din 2 decembrie a emisiunii „În gura presei”, dând mai multe exemple de afirmaţii pe care Mircea Badea le-a făcut. Astfel, Mircea Badea a vorbit despre Robert Turcescu folosind expresia „formă de viaţă”. De asemenea, Narcisa Iorga a făcut referire la ediţia din 3 decembrie, dând ca exemple de afirmaţii făcute de Mircea Badea. Atunci, Mircea Badea a spus despre Traian Băsescu că este „cel mai odios securist”. În aceeaşi emisiune, Mircea Badea a făcut comentarii despre mai mulţi jurnalişti, între care Grigore Cartianu, Andreea Pora, Mircea Marian.

La şedinţa CNA de joi au fost prezenţi Laura Georgescu, preşedintele CNA, Viorel-Vasile Buda, vicepreşedinte, Florin Gabrea, Monica Gubernat, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea. La şedinţa CNA nu au fost prezenţi Narcisa Iorga, Valentin Jucan şi Lorand Turos.

Pe de altă parte, prezentă în şedinţa de joi a CNA, Mirela Bomboe, reprezentanta televiziunii Antena 3, a spus că Antena 3 consideră nejustificate reclamaţiile Administraţiei Prezidenţiale. Ea a mai spus că în emisiunile reclamate la CNA au fost prezentate „opinii cu privire la fapte, cu privire la informaţii care se află deja în spaţiul public”. „Chiar dacă realizatorii mai exagerează, nu este vorba despre un limbaj injurios (…) Realizatorii probabil sugerează anumite aspecte, însă fără să le exprime”, a spus Mirela Bomboe.

17 comentarii

urbos 10-01-2014 - 10:37

A dat strechea in javrele basiste.

UnUL 11-01-2014 - 08:38

Tu vorbește de streche, puișor, care ești înțepat de ea încă de când ai fost fătat?

urbos 11-01-2014 - 08:42

Si totusi scarba de ma-ta, scarba de ma-ta si javra de fi-tu, javra de fi-tu, ca animalu de tac-tu… blestemati sa fie.

UnUL 11-01-2014 - 09:18

Vițeluș, ți-am mai spus că blestemele se întorc împotriva celui care le aruncă, așa că vai de capul tău și a familiei tale (atâta cât a mai rămas din ea).

Antibasistul 11-01-2014 - 10:09

Ptiu!

UnUL 11-01-2014 - 10:24

Bășinel, iarăși „PTIU”? E al 2508-lea scuipat – RECICLAT – doar de când sunt eu pe acest forum. Această salivație în exces e, categoric, o problemă de sănătate extrem de gravă (Chiar dacă, așa cum bine spunea cineva, recuperezi, regurgitezi și refolosești fiecare scuipat de mai multe ori)!

mircea 10-01-2014 - 13:20

sa-i tina bunul dumnezeu multi ani muritori de foame si plini de zoaie si noroaie pe aceste javre atiumaniste

UnUL 11-01-2014 - 08:39

„Antiumaniste”? Hai că asta mi-a plăcut? Am râs copios.

remi 10-01-2014 - 15:06

Despe Cartianu au zis ceva?Ala nu e nici macar o forma de viata…e o forma de cadavru !Mai scrie pe undeva ?Sau a decedat total….Mare jivina si Mirositorul ala.Nu era doar basist ci si basinos.

UnUL 11-01-2014 - 08:37

Remi, ești un nătâng, spre deosebire de Cartianu care, dacă vorbește mai greu, gândește repede și bine.

Tache 11-01-2014 - 10:05

Asa cum sunt si indicatiile de SUS……

UnUL 11-01-2014 - 10:23

Are indicații de sus să gândească bine? Nu-i rău. (???!!!)

Tache 11-01-2014 - 10:26

In curand, si tu, vei invata sa gandesti tot mai bine…

UnUL 11-01-2014 - 10:36

Eu gândesc mereu bine, și fără niciun fel de indicație.

Tache 11-01-2014 - 10:42

Senzational ! Poti sa ne explici si noua cum reusesti sa iei virajele ?

UnUL 11-01-2014 - 12:55

Ce viraje, Tăchiță : eu merg tot înainte. Vorba bancului cu Bulă:
„Bulă are un accident cu mașina. Se face o anchetă și lui Bulă i se cere să povestească cum s-a produs accidentul. Bulă spune:
– Mergeam cu mașina pe drum. Drumul tot înainte, eu tot înainte…, drumul tot înainte, eu tot înainte…, drumul tot înainte, eu tot înainte…, drumul tot înainte, eu tot înainte…, drumul la dreapta, eu tot înainte…

betivul 11-01-2014 - 08:12

ae fi inresant sa fie „aranjat” moderatorul….postul se dezice,ala-i de capul lui…si amenda tot pe capul lui…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult