Acasa Cultura-ReligieCultura CNC: “Nymphomaniac Vol. II” va rula în cinematografele românești

CNC: “Nymphomaniac Vol. II” va rula în cinematografele românești

scris de Laurentiu Banches
30 afisari

Filmul „Nymphomaniac Vol. II” de Lars Von Trier va rula în cinematografele românești cu rating IM -18, informează Centrul Național al Cinematografiei (CNC).

CNC: "Nymphomaniac Vol. II" va rula în cinematografele românești (foto: animationmagazine.eu)

Aceasta este o revenire asupra deciziei comisiei de rating a CNC de săptămâna aceasta, potrivit căreia proiectarea acestui film în cinematografele românești a fost interzisă. „Nymphomaniac Vol. II„, care va intra în cinematografele din România în 7 februarie, a primit la prima vizionare a comisiei de rating a Centrului Național al Cinematografiei (CNC) clasificarea IM-18-XXX. Conform comisiei, „Nymphomaniac Vol. II” a fost încadrat ca fiind un film „Interzis minorilor sub 18 ani și interzis proiecției cu public”.

„Conform art. 44 alin 2 din Ordinul Nr. 2379 din 12 septembrie 2006 privind aprobarea normelor metodologice pentru aplicarea Ordonanței Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 328/2006, În vederea asigurării protecției publicului spectator, cu precădere a minorilor, filmele de orice gen, înregistrate pe orice fel de suport, care urmează a fi comunicate către public prin proiecție publică sau prin comercializare ori închiriere pe teritoriul României, se clasifică de către comisia de specialitate înființată în cadrul Centrului Național al Cinematografiei„, se arată în comunicatul CNC, remis de Agerpres.

Comisia de clasificare a filmelor funcționează ca o comisie de specialitate a Centrului Național al Cinematografiei și este formată din 9 membri — Alexandra Greceanu, Tudorel Butoi, Marin Vladimir, Cristina Dochianu, Bian Sorin, Alexandru Chifu, Mihnea Sebastian Lazăr, Iulia Ioanițoaia și Cristina Corciovescu. Titularul dreptului de exploatare a filmului, S.C. Independența Film’97 S.R.L, a solicitat, prin contestație, revizuirea clasificării acordate și stabilirea unei noi categorii de clasificare.

În urma reîntrunirii de joi, ora 16,00, Comisia de Specialitate a acordat filmului „Nymphomaniac Vol. II” de Lars Von Trier, clasificarea „Interzis minorilor IM-18„, acesta permițând difuzarea în cinematografele din România. Prima parte a controversatului film, „Nymphomaniac Vol. I„, care este difuzat deja în România din 17 ianuarie, a primit de la aceeași comisie rating-ul IM-18, ceea ce înseamnă că este interzis minorilor.

Nymphomaniac” este epopeea erotică a unei femei al cărei traseu, de la naștere și până la vârsta de 50 de ani, este povestit de personajul principal, Joe, cea care și-a pus diagnosticul de „nimfomană”. Filmul are o galerie impresionantă de actori, printre care se numără Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgard, Uma Thurman, Willem Dafoe, Shia LaBeouf, Udo Kier, Christian Slater și Stacy Martin.

2 comentarii

noroc luminita 31-01-2014 - 15:08

Vai ce bucuroasa sunt.Filmul acesta mai lipsea tinerilor nostrii.Ca in rest scoala si educatia merge struna. Cum „punem repede botul” la tot ce este vulgar mizerabil si fara noima.Tara arde si baba se piaptana!

pathfinder 31-01-2014 - 15:17

🙂
Feminista?
Sau frigida?

Noroc sa fie!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult