Acasa Cultura-ReligieCultura CNN, nevoită să suspende difuzarea în Rusia

CNN, nevoită să suspende difuzarea în Rusia

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Postul TV american CNN a anunțat că va suspenda difuzarea în Rusia, în urma unor schimbări în legislaţia rusă privind mass-media.

CNN, nevoită să suspende difuzarea în Rusia (foto: mashable.com)

CNN, nevoită să suspende difuzarea în Rusia (foto: mashable.com)

Turner International (compania-mamă a CNN) analizează opţiunile distribuţiei CNN în Rusia, în lumina schimbărilor recente din legislaţia rusă privind mass-media”, anunţă grupul într-un comunicat, remis în seara de luni, 11 noiembrie. „Punem capăt relaţiilor noastre de distribuţie actuale în timpul acestui proces”, adaugă grupul. „Sperăm să putem reveni pe această piaţă şi-i vom informa pe partenerii noştri cu privire la orice evoluţie în legătură cu reluarea acestor servicii”, a anunţat Turner International, proprietatea Time Warner.

Turner International, nu a oferit vreun calendar în comunicat, însă potrivit agenţiei ruse Tass difuzarea urmează să fie întreruptă de la 31 decembrie. În comunicat se precizează că biroul CNN de la Moscova „nu este afectat” de această decizie.

Măsura intervine în contextul în care preşedintele rus Vladimir Putin vizează tot mai mult presa independentă, în special pe tema acoperirii crizei din Ucraina, potrivit mediafax. Noua lege limitează la 20% partea de capital pe care o entitate străină o poate deţine într-o companie media în Rusia, ceea ce ameninţă cea mai mare parte a organismelor independente din ţară. În prezent, în Rusia, cele mai importante organizaţii de presă sunt publice sau controlate de către aliaţi ai lui Putin.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult