Acasa Cultura-ReligieCultura Cocosatul de la Notre Dame a existat in realitate

Cocosatul de la Notre Dame a existat in realitate

scris de Ziua Veche
4 afisari

Avand o mare cocoasa in spate si o fata diforma, Quasimodo, eroul tragic din romanul “Cocosatul de la Notre Dame” al lui Victor Hugo, a fost dintotdeauna considerat un personaj fictiv, erupt din adancurile imaginatiei autorului. Totusi, o noua descoperire pare sa dezvaluie modelul real din spatele eroului povestii lui Hugo, poveste care vorbeste despre clopotarul surd de la Notre Dame si despre iubirea sa neimpartasita pentru tiganca Esmeralda.


Indicii care sugereaza ca personajul Quasimodo a fost creat pe temelia unei figuri istorice au fost desprinse din memoriile lui Henry Sibson, un sculptor britanic din secolul al XIX-lea. Acesta a fost angajat la catedrala franceza aproximativ in aceeasi perioada in care a fost scris romanul lui Hugo, iar jurnalul lui mentioneaza existenta unui mester lucrator in piatra cocosat care muncea si el la restaurarea cladirii.

Cititi mai multe pe descopera.ro.

0 comentariu

Parpanghel 10-06-2010 - 06:41

Si (pe) nuta. LA bani tai! Ca la astia si asa li se falfaie,de bun augur porumbei si la pasarica nu tii!

M_D_L 10-06-2010 - 10:54

Ma asteptam sa-i scada burtoiul acestui gentleman, dar m-am inselat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult