Acasa Cultura-ReligieCultura Colind antisemit la TVR3: Reacția ambasadei Israelului și rǎspunsul MAE

Colind antisemit la TVR3: Reacția ambasadei Israelului și rǎspunsul MAE

scris de Z.V.
3 afisari

Ambasada Statului Israel s-a declarat profund îngrijorată de colindul interpretat de „Dor transilvan” şi difuzat de TVR3, în 6 decembrie, astfel cǎ MAE a luat act „cu îngrijorare şi indignare”.

Colind antisemit la TVR3: Reacția ambasadei Israelului și rǎspunsul MAE

Ambasada Statului Israel apreciază drept „foarte îngrijorător faptul că un astfel de colind a apărut în media românească, în special la TVR„. Prin intermediul unui comunicat de presă, remis de mediafax, misiunea diplomatică israelianǎ îşi exprimă „îngrijorarea profundă faţă de un colind interpretat de grupul «Dor transilvan» condus de domnul Tiberiu Groza, şi difuzat în timpului unei emisiuni a TVR3, la 6 decembrie 2013, şi care include mesaje puternic antisemite”. „Date fiind eforturile depuse şi de Guvernul României şi de cel al Statului Israel de a combate xenofobia, rasismul, antisemitismul şi discriminarea în toate formele, ar trebui să fim alarmaţi de astfel de manifestări care ar putea da un impuls sentimentelor antisemite din România”, se mai arată în comunicat.

Ambasada speră că autorităţile române competente vor lua „măsurile potrivite pentru ca astfel de incidente condamnabile să nu se mai întâmple”. Comunicatul include şi un „pasaj relevant” din colindul respectiv: „A născut un fiu frumos / Anume Iisus Hristos / Toată lumea i se-nchină, / Numai jidovii-l îngână. / Jidovan afurisit / Nu l-ar răbda Domnul sfânt / Nici în cer, nici pe pământ.. Numai la corlan (= horn), la fum, / Acolo-i jidovul bun, / Să iasă şfară (= fum) în drum”.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a luat act „cu îngrijorare şi indignare” de emisiunea difuzată pe postul TVR3, la 6 decembrie, precizând că este inacceptabil ca antisemitismul să continue să se manifeste în secolul XXI. „Consider profund inacceptabil ca în secolul XXI antisemitismul să continue să se manifeste sub diverse forme. Am luat act cu îngrijorare şi indignare de emisiunea difuzată pe postul TVR3, la data de 6 decembrie 2013. Condamn cu fermitate orice fel de manifestări antisemite, cu atât mai mult dacă se întâmplă ca acestea să fie propagate, chiar şi involuntar, posibil din ignoranţă, prin intermediul unei instituţii de presă de interes public”, a precizat Titus Corlăţean, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, România s-a angajat, de peste un deceniu, „într-un efort coerent şi conştient de reconciliere cu trecutul şi recuperare a propriei istorii”. „Cred că acţiunile întreprinse în această perioadă – multe dintre ele îndreptate în direcţia programelor educaţionale – au avut efect şi au contribuit la educarea tinerelor generaţii în spiritul toleranţei şi al adevărului. Incidente, precum cel de la TVR 3 ne arată că nu trebuie să relaxăm eforturile pe care le facem, ci dimpotrivă, trebuie să încercăm ca mesajele pe care le transmitem să ajungă în toate segmentele societăţii noastre”, a mai transmis ministrul de Externe.

Acesta a subliniat că România are „un cadru legislativ bine pus la punct” în ceea ce priveşte combaterea antisemitismului, negarea Holocaustului şi promovarea personalităţii unor persoane vinovate de crime de război. Corlăţean îşi exprimă public „aşteptarea legitimă că instituţiile abilitate, CNA, CNCD, Parchetul General, precum şi Comisiile parlamentare de specialitate vor lua măsurile care se impun pentru a investiga, sancţiona şi respectiv a preveni astfel de situaţii întru totul reprobabile”.

Postul public TVR 3 a difuzat, vineri, în cadrul emisiunii de relansare a canalului, un colind antisemit interpretat de grupul de colindători Ansamblul „Dor transilvan”, fiind reclamat la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) de către Grupul pentru Dialog Social şi Revista 22. Societatea Română de Televiziune (SRTv) spune că alegerea colindelor interpretate de Ansamblul „Dor transilvan” în timpul emisiunii în direct „Alege verde” de la TVR 3 a aparţinut Centrului de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Cluj, fapt pentru care a sesizat Consiliul Judeţean Cluj.

Potrivit comunicatului, „în acest caz, Studioul TVR Cluj consideră că interpretarea colindei respective a fost o alegere neinspirată şi, în consecinţă, a sesizat Consiliul Judeţean Cluj, în subordinea căruia se află Centrul Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale”. Directorul Centrului de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale (CCPCT) Cluj, Tiberiu Groza, susţine că „nu există colinde antisemite”, iar colindul difuzat într-o emisiune la TVR 3, reclamată la CNA din acest motiv, are o vechime de circa 100 de ani, nefiind înregistrate sesizări până acum.

Tiberiu Groza a declarat, miercuri, că s-a dorit pentru emisiunea de la TVR 3 un colind scurt şi care să nu mai fi fost prezentat la televiziune. Preşedintele Federaţiei Comunităţii Evreieşti Cluj, Robert Schwartz, solicită TVR să ceară scuze publice evreilor din România pentru colindul antisemit difuzat într-o emisiune la TVR 3, reclamată la CNA din acest motiv, el spunând că aşteaptă ca Poliţia şi Parchetul să se autosesizeze. Robert Schwartz a declarat, miercuri, pentru mediafax, că este îngrijorat de difuzarea colindului pe TVR 3, considerând că nu a fost vorba despre o greşeală.

174 comentarii

Tache 13-12-2013 - 10:28

Adrian Rozenberg trebuie spanzurat ! Ji-danul asta TREBUIE LINSAT !!

Pana acum 50 de ani linsajul era o sarbatoare pop-ulara in Statele Unite. Oamenii faceau gratare si se relaxau impreuna cu nevestele si copiii. Asa trebuie sa se intample si in Romania. Linsajul trebuie sa devina o sarbatoare campeneasca, cu mici si bere.

pathfinder 13-12-2013 - 10:30

Asta este instigare.
Si, din pacate, e fapta penala!
Daca nu ti-ai ascuns IP-ul esti in rahat.

jan dinu 13-12-2013 - 10:32

NU-l mai „atzitza ” e beat inca de dimineatza …!!
JD-USA

Tache 13-12-2013 - 10:36

Bravo Jandinea ! Vorbesti cu tertzi urat despre mine….

jan dinu 13-12-2013 - 10:39

Puneti capu pe perna sh fa nitzel „NAni „…
Poate te trezesti lucid …
JD-USA

tomi 13-12-2013 - 17:14

Tache
13-12-2013 at 10:28

Adrian Rozenberg trebuie spanzurat ! Ji-danul asta TREBUIE LINSAT !!
========
Linsata trebuia curva aia de ma-ta, scroafa dreacului sa-i putrezeasca cioantele acolo in groapa si sa-i fie sufletul blestemat ca te-a cacat pe tine bestie ciumata. plezniti-ar ficatii si cancerul sa-ti roada ochii, imbecil fascist.

urbos 13-12-2013 - 17:17

Vorbeste frumos animalule, ca nu esti la matale pe forumurile sobolanesti. Esti musafir, invata sa te porti in lume.

Antibasistul 13-12-2013 - 17:54

Ba Tomi limbajul asta al tau nu-mi place deloc, MA ENERVEAZA TARE, CA REACȚIE LA EL IMI VINE SA TE INJUR SI SA TE FAC, IN TOATE FELURILE, desi nu am nimic personal cu tine!!

DREDD 16-12-2013 - 01:54

MA-TA A FKI OKISORI,IUBIRE?

urbos 13-12-2013 - 10:34

Ce e ma scarnavie pederasta ti s-a incins grisu in tine? Mars la groapa ma infectie. Auzi la viermele psihopat ce spera.

pathfinder 13-12-2013 - 10:43

Nu sper nimic.
I-am atras atentia.
Spre binele lui.

Rujat deschilotat ce esti.

tomi 13-12-2013 - 17:19

Astazi nu s-a dat cu ruj, este bisexual, vineri se crede barbat, phutel-asi in bot pe bubosu, arda-l focul de bestie ciumata.

Antibasistul 13-12-2013 - 17:54

Ba Tomi limbajul asta al tau nu-mi place deloc, MA ENERVEAZA TARE, CA REACȚIE LA EL IMI VINE SA TE INJUR SI SA TE FAC, IN TOATE FELURILE, desi nu am nimic personal cu tine!!!

tomi 13-12-2013 - 17:21

Urbos, hai recunoaste ca si tu speri, dar speri degeaba, de zburat creierii tot nu scapi, Mossadul nu iarta criminalii.

Antibasistul 13-12-2013 - 17:56

Ba Tomi limbajul asta al tau nu-mi place deloc, MA ENERVEAZA TARE, CA REACȚIE LA EL IMI VINE SA TE INJUR SI SA TE FAC, IN TOATE FELURILE, desi nu am nimic personal cu tine!

digital 14-12-2013 - 19:26

tomi
13-12-2013 at 17:21
așa-i bă tomi, da și măttii așa-i place să dea cu kuru, vai-vai!

Antibasistul 13-12-2013 - 17:57

Cine-i Adrian Rozenberg, ce functie are?

tomi 13-12-2013 - 19:38

Pai vezi Huhule amice nici eu nu stiu cine este dar am ocazia sa injur pe urbos si pe tache. Tu stai linistit, pe onoarea mea ca nu am nimic cu tine. Din momentul in care am inteles ca sufletul tau este curat ai vazut ca nu te mai jignesc. Ce ai tu treaba cu urbos si tache ? Cum crezi ca nu pot sa le replic pe masura impertinentei lor ? Hai fi cuminte nu te baga tu pentru ei ca nu merita. De visinata tot nu scapi, daca vin in tara esti dator sa-mi faci cinste cu un paharel de visinata autentica de visinata banateana- e cea mai buna.

salut 13-12-2013 - 20:41

Ei, iaca cum te-a scos ji-danu dator, doar ca l-ai bagat in seama. Daca tot nu poti sa-i dai visinata aia, merg si niste bani; daca n-ai, te imprumuta el, tu nu platesti decat dobanda in primii cinci ani. Ce ji-dan bun !

tomi 14-12-2013 - 07:44

Ei si’acu crapi de ciuda ca nu ti-am dat si tie bani, ba da afurisit esti tiritura.
Ba salut, da loaza esti, tu chiar crezi ca toti sint fraieri sa cada in instigarile si provacarile tale imbecile?

tomi 14-12-2013 - 08:03

Tiberiu Groza, bun baiatu, pacat ca inca nu-i in groapa, blestemata-i fie familia imbecilului, sa-si ingroape copii, nepotii si pe toti ai dragi, nu de alta da nu merita altceva o bestie de legionar. Ma buna familie este GROZA asta, acum peste 20 de ani pot divulga un mic secret din dosarele securitatii din perioada cit am fost ofiter la Targoviste, aveam dosarele a 12 persoane din marea famile GROZA cu specificarea de „individ periculos” originar din familii de legionari, indivizi anticomunisti si cu vederi puternic neofasciste. Specificatia: -persoana antisociala, a fi urmarita activitatea cetateanului la servici, interceptat telefonic, informatii periodice de la vecini. Intocmire de jurnal relevant odata pe luna.=
Da ma cam asa e cu famila Groza, buni baieti, urmasii lui horia sima, gardisti jegosi.

Ad 14-12-2013 - 08:26

Iarasi inventezi povesti ca sa te bagi in seama? Nu tie rusine? In primul rand intr-un dosar nu se bagau acte care ar fi putut sa fie furate de Mosad si CIA si asta era regula principala pentru orice ofiter de Securitate.

tomi 14-12-2013 - 16:17

Uite-l pe HOPA-MITICA, specialist in activitatea securitatii dinainte de 89. Ba ciumegutza, mincai mastic din faina comunista cind eu eram locotenent major la unitatea de securitate din Targoviste. Cinci ani am lucrat acolo pina am cerut eliberarea spre a lucra in meseria mea de inginer mecanic in proiectare. Scopul principal eara de fapt ca voiam sa ma intorc acasa la ARAD linga familie. Du-te bre si sapa cu urbos, la asta sinteti buni.

digital 14-12-2013 - 19:23

îți dai seama c e inginer de proiectare a ieșit din sfârleaza locotenentului major de secu?!

urbos 14-12-2013 - 13:02

Animalule, vezi ca acu apar gunoierii si mancatorii de cacat „Mircea”, „unul”, „europeanuuuuuul”, lindic, etc, plus taratura „un crestin”, sa te certe pentru dementa de care dai dovada animalule. Du-te la groapa comuna imputitule, ai sa vezi ca si cacanarii aia de care am amintit te vor apostrofa ji dane, te vor certa ji dane, te vor pune la punct ji dane, sa vezi tu ji dane cum sar politicosii astia pe tine. Imediat ji dane, stai sa vezi.

tomi 14-12-2013 - 16:20

Auzi bestie, urboase, cei numiti de tine sint toti amicii mei, iar daca vad ca sug singele tau vor bate din palme si au sa-mi dea ciocolata ca spintec legionarii.

digital 14-12-2013 - 19:22

imaginează-ți că lui urbos amicii tăi îi sug …lla, iar ție o să-ți dea în loc de cioco, un pic pe la cioco!
asta o să se întâmple mă boule!

UnUL 14-12-2013 - 21:22

Unii sunt obsedați de supt; probabil că asta e ocupația lor favorită.
Dar parcă pe la voi prin Maramu se sugea doar țuica din uiagă, nu altceva; se pare că tu ești excepția care confirmă regula.

digital 15-12-2013 - 16:08

oiagă se zice mă, da din ea nu se suge , ci se bea, bă handylăule, de supt o sugy tu!

tomi 14-12-2013 - 17:36

CATRE GRUPUL de COLINDATORI Ansamblul “DOR TRANSILVAN” !!!!.
Cu multa stima va trimit in pi7dele mamilor voastre bestii fasciste. Blestemati sa fiti, imbecililor colindatori, sa ardeti voi si familiile voastre de boli incurabile, sa urlati de durere, sa va vedeti copii murind in chinuri. Mortii vostri sa fie blestemati in groapa si sa nu aibe in veci liniste.
Si’acu puteti colinda mai departe, putreziv-ar limba’n gurile voastre pline de spumele turbarii, sa va creasca bube pe ochi, iar moartea sa v-o doriti in locul suferintei.
SA VE DEA DUMNEZEU PEDEASA MERITATA LIMBII SPURCATE CU CARE IMPROSCATI CU VENINUL URII IN POPORUL LUI DUMNEZEU, EVREII CARE DE PESTE 5700 DE ANI SE LUPTA PENTRU EXISTENTA, IN ACEST TIMP AU DISPARUT SUTE DE POPOARE SI CULTURI DAR A NOASTRA A SUPAVIETUIT URII SI RAUTATII TUTUROR, NOI VOM MAI INGROPA ALTE SUTE DE POPOARE SI VOM TRAI IN VECI SI VECII TUTUROR. TOTI CARE LOVESC IN NOI VOR PLATI PRET AMARNIC AU SA-SI INGROAPE COPII IAR VIATA LOR VA FI UN INFERN.
Uite bestii imbecile din acel blestemat „grup de colindatori” Dor Transilvan, cuib de vipere legionare ce sinteti, hai poate v-am dat o noua tema de colind, „iata cum crapa cei care nu au loc de evrei – antisemitii si legioarii” !
Oricum sper ca ma voi intilni cu voi intr-o buna zi dar nu are sa va faca placere, imbecililor, dar pina atunci blestemele sa va arda sufletul iar cei dragi sa va moara in chinuri.

ionisus 15-12-2013 - 19:48

tomi, „urarile” sunt dintr-o colinda jidaneasca sau citezi din talmud?De cand te stiu pe acest forum nu faci altceva decat sa-i injuri ca la usa….chibutului, pe toti cei care au pareri diferite de ale tale.Dar nu esti singur, esti intr-o companie ‘selecta” si se pare ca va (ne)simtiti bine impreuna.Oricum, la felul in care te exprimi esti o rusine nu doar pentru evrei ci pentru intreaga specie umana. Sper, totusi, ca esti doar un accident.Toata compasiunea!

Tache 15-12-2013 - 11:08

După ce la începutul luniii, pe 6 decembrie, a avut loc aşa-zisul incident anti-semit de la TVR 3, în care a fost difuzat un colind în care sunt afurisiţi evreii care nu îl vor pe Iisus Hristos, cu referire reală la fariseii evrei care i se opuneau lui Iisus, dar desemnaţi în colind cu apelativul jidovi („A născut un fiu frumos / Anume Iisus Hristos / Toată lumea i se-nchină, / Numai jidovii-l îngână. / Jidovan afuristit / Nu l-ar răbda Domnul sfânt / Nici în cer, nici pe pământ.. Numai la corlan [= horn], la fum, / Acolo-i jidovul bun, / Să iasă şfară [= fum] în drum“), Crin Antonescu a fost vizitat vineri 13 decembrie la biroul de la Senat de către ambasadorul Israelului la Bucureşti, Dan Ben-Eliezer, pentru a protesta împotriva „incidentului de la televiziunea publică“. Drept răspuns, Crin Antonescu l-a asigurat pe ambasador că va urgenta implementarea legislaţiei de condamnare a celor care au manifestări „anti-semite“, iar ambasadorul l-a informat că s-a dat undă verde primirii lui în Israel de către preşedintele Knesset-ului, Yuli Edelstein, unde se va mai întâlni şi cu preşedintele Israelului, Shimon Peres, cu ministrul afacerilor externe, Avigdor Lieberman, cu alţi reprezentanţi ai executivului şi ai legislativului, dar va şi (de)plânge evreitatea la „Institutul” Holocaustului Yad Vashem şi se va întâlnti cu afaceriştii israelieni cu interese în România.
Proiectul de lege de condamnare a „anti-semitismului“ şi a negaţioniştilor Holocaustului al lui Crin Antonescu a trecut de Comisia Legislativă. Mai jos este link-ul unde se poate vedea cum evoluează această iniţiativă legislativă:
http://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=17678&pos=0&NR=b663&AN=2013
Israelienii, însă, vor mai mult de la Crin, vor urgenţă!

tomi 15-12-2013 - 15:02

Tache
15-12-2013 at 11:08 După ce la începutul luniii, pe 6 decembrie, a avut loc aşa-zisul incident anti-semit de la TVR 3……………..
===============================
Da Tache, da, asa cum zici „asa zisul”, cu aste doua cuvinte ai anulat tot ce voiai sa zici, nu mai are rost sa-ti citesc toata postarea.
Legea sau modificarea ei este bine-venita, insa este prea tirziu si prea putin de cit asteptam noi in a pedepsi fascistii, legionarii, antisemitii. Si inca un lucru, pe noi nu ne intereseaza alte tari Europene, daca iau sau nu iau masuri dure impotriva manifastarilor antisemite, cu toate ca stim bine ca se iau masuri si inca foarte dure. Pe noi in mod special ne intereseaza ce se intimpla in Romania ca descendenti ai acestei tari, si foarte multi israeleni cu dubla cetatenie, cea romana fiind similara cu cea israeliana.
Consider ca legea este buna dar pe noi nu ne satisface, sint mecanisme politico militare in Israel care nu se multumesc cu gesturi simbolice in a pedepsii criminalii. Consideram ca spre a elimina actele antisemite antiisraeliene, leacul cel mai bun este frica. Daca de exemplu se va publica in presa larga romaneasca, la buletinele de stiri ca persoane cunoscute cu grave antecedente legionare, antisemiti inraiti ca urbos, digital, salut, tache, ereticul au fost gasiti unul intr-un sant avind o gaura de 9 mm in craniu, altul strivit de o masina, inca unul cazut in mod misterios in fata metroului care chiar intra in viteza in statie si se presupune ca cineva l-ar fi impins de la spate, ma baieti va dau cuvintul meu ca in citeva zile nu vor mai fi antisemiti in Romania. Deci eu am convingerea ca nu va asteapta ceva bun, va repet, nu ne satisface gestul simbolic luat de guvernul roman, ne vom ocupa personal, serviciile de afaceri externe care au oameni special instruiti in a rezolva probleme grave antisemite departe de granitele tarii.

digital 15-12-2013 - 18:51

tu, s-o pedepsești pă mătta aia care te-a avortat!

Kluge.A 15-12-2013 - 18:46

Cum este posibil sa vorbiti asa? si ma refer in special la cei care combat antisemitismul. Adica daca totusi reprezentati niste valori morale, de a nu discrimina, cum puteti sa vorbiti la nivelul asta? prin blesteme si amenintari? Daca voi asa dojeniti pe cei care nu sunt pe carare, cum va asteptati ca apoi sa va dea lumea voua dreptate? Imi pare rau sa o spun dar ar trebui sa va fie un pic de rusine.

ionisus 15-12-2013 - 19:12

evreu-rusine…cele doua notiuni, nu sunt, cumva, incompatibile?!

tomi 16-12-2013 - 00:43

Auzi stimabile, nu stiu cine esti si nu ma intereseaza, insa mi-e clar ca nu esti cine vrei sa pari. Au mai aparut pe forum citeva creaturi de genul tau care ma dojeneau de mama dreacului. Hai ca nu tine, esti tot unul d-alde urbos- digital- legionarii fruntasi ai forumului cu nickuri de imprumut pe 24 de ore. Du- te tu tataie si vrajeste pe altii. Eu imi dau singur permisiunea sa tratez cum cred eu de cuviinta pe acesti infractori care daca s-ar fi aplicat legea cum scrie in codul penal trebuiau demult sa fie pe dupa gratii. Si inafara de asta depun eforturi sa injur si sa- blestem pe aceste bestii fasciste la un nivel academic si in mod foarte delicat. Acum bade Lae esti multzumit de raspuns si ecplicatiile primite?. Esti un om norocos ca ti-am alocat mai mult timp decit meritai.

ionisus 15-12-2013 - 19:53

De ce ami cenzurati postarile? Pe acest forum sunt permise cele mai abjecte injurii, dar postarile mele sunt blocate pentru ca nu plac nu stiu cui!!! Rusine!

digital 15-12-2013 - 20:03

lasă , bă, că și tu ești un abject, nu mai fă prostul p-aici!

ValVerde 15-12-2013 - 20:36

Da, e putin cam abject, l-am vazut si io…

CONGO 15-12-2013 - 21:03

aici o bunghisi nene, dar cum de mai vorbesti, credeam ca ti-am lipit amigdalele?

DREDD 16-12-2013 - 01:21

CAP DE MEL’…Mama ta stie ca vorbest asa poliporcos?

tomi 16-12-2013 - 14:12

Kluge.A == DREDD == Karabaus == Cioxe == etcetcetc
tu’va crucea mamilor voastre de fictivi care utilizeaza aceste nickuri de 24 de ore, ori direct de imbecilii digital-urbos, ori din ordinul lor cumnatului, vecinului sau celui care le datoreaza banii ce-i dau aceste bestii cu camata.
Ma loaze ciumate pe cine credeti ca vrajiti cu niste postari imbecile si tremurate sa nu ne prindem? Ia mai mergeti in mama dreacului cu tricuri amarite bune de voi imbecili primitivi cu creierul macinat de ciuma fascista.
Cit de imbecili trebuie sa fiti, apare acel Cioxan si din prima postare se repede la mine cu sfaturi pretioase, cica cum pot fi eu asa de impertinent sa nu accept ideile altora si-mi tine teoria batzului de chibrit despre libertatea de exprimare. BA TIMPITILOR UNA ESTE LIBERTATEA DE EXPRIMARE, ALTA ESTE INFRACTIUNEA DE INSTIGARE LA CRIMA, ANTISEMITISM, NEGAREA HOLOCAUSTULUI, CARE AU PARAGRAFE FIXE SI CLARE IN LEGISLATIA ROMANA, CU PEDEPSE BUNE SI DURE. La fel rasare din neatul kakatului acel -Karabaus-kakabus- care face copie dupa ciciosan si imi dedica mai toate postarile din perioada lui de stagiatura reeducarii mele. Acu rasare din neat un alt HOPA MITICA-arici pogonici DREDD -drec-Kluge.A , si cum apare ma si gaseste pe mine, cu tendinte paterne de bun ji dov ce vrea sa salveze confratele lui din ghiarele raului. Ba pogonicilor ia luati-va voi toti frumos de minutze si mergeti in pi7dulitzele mamicilor voastre, adica in pi7dulicea lui digital-urbos, creatorii de himere.

urbos 16-12-2013 - 14:17

La furnal sobolane!!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 16-12-2013 - 14:23

@ aka kaTurboase/sobru;

La metta’n quizhda !
E may, aproape si ,
La …indemana !

Varianta B;
La tzintyrim ,linga plozi !

Adaugire; Nu singur, cu tot

Neamul tau de Hotzi , kurwe si

TAL Harry!

tomi 16-12-2013 - 14:25

AHA-PUNCT OCHIT-PUCT LOVIT !!!! HAHAHA
Mare bou te-o cacat ma-ta imbecile, put cizmele tale colonele; ti-au trebuit fix 5 minute sa cazi in capcana. Bou mai esti, mai credeam ca ai un gram de creier dar nici atita nu detii.

urbos 16-12-2013 - 15:03

Asa spune versul sobolane, nu eu.

tomi 16-12-2013 - 15:13

urbos
16-12-2013 at 14:17 La furnal sobolane!!
=============
ba cubuletz, ai dat-o’n bara . Asa din intimplare stateai visator in fata monitorului si brusc aparu in moaca ta postarea mea, promp ca un militar jerpelit ce esti ai sarit drepti si ai dat un raspuns „dur”. Ba phutica de cind ti-am citit postarea ta promta nu ma pot opri din ris, cit de idiot trebuie sa fi pogonici. Da! tu nu ai nimic cu aparitia fictiva- fantomatica al acestei garnizoane de noi legionari ce „lupta” crunt contra evreului Tomi.

tomi 16-12-2013 - 01:00

Vezi cit esti de timpit ion cel desus, te miri ca boul la poarta noua. Pai sigur ca cei din redactie te sterg. Ai vrea sa fie partasi la fapte penale condamnate de legislatia romana. Pai ma loaza tu nu faci deosebire intre postarile mele care condamna postarile voastre criminale antismite instigatoare si postarile voastre care fiecare in parte este act de inculpare si suficient sa va bagam pe dupa gratii. Zi bogda proste pina va blestem si injur, veti vedea ce haios va fi cind veti fi ridicati de politie sau agentii SRI ca urmare a protestelor Ambasadei Isrelului pentru manifestarile antisemite deosebit de grave din ultima vreme. Si nu iti pot nega nici faptul si mai neplacut voua in cazul ca va veti trezi vizitati de agenti ai Istaelului care nici ei nu pot accepta renastetea fascismului si sint pregatiti sa opreasca cu orice mijloace chiar extreme manifestarile antisemite.

DREDD 16-12-2013 - 01:19

CAP DE MEL’…

tomi 16-12-2013 - 12:53

Auzi ba DREC , tu de unde sula calului ai mai aparut ? Imbecilii astia asa zisii urbos-digital ,leprosii cimeti ai forumului vad ca fac efort de imaginati cu miligramele lor de creri si scot din greu la personaje fictive. Tu’va muma’n kur de imbecili, ai tu sinteti multi ?

tomi 16-12-2013 - 14:29

Iata debutul imbecilului DREC:
URBOS-DIGITAL ma phut in gura voastra cea intelijenta kakam’asi pe voi ciumeti ce sinteti.
===========================
Colind antisemit la TVR3: Reacția ambasadei Israelului și rǎspunsul MAE

MA-TA A FKI OKISORI,IUBIRE?

Raspunde » Scris de DREDD la 16-12-2013 @ 01:54

—————–
HOOOOOO…PRRRRR…Unde te trezesti, mai to’as loc-tenent.Ar fi cazul sa scrii in limita bunului simt.DAR…TU …TITI?

Raspunde » Scris de DREDD la 16-12-2013 @ 01:48

—————–
CAP DE MEL’…Mama ta stie ca vorbest asa poliporcos?

Raspunde » Scris de DREDD la 16-12-2013 @ 01:21

—————–
CAP DE MEL’…

Raspunde » Scris de DREDD la 16-12-2013 @ 01:19

tomi 16-12-2013 - 14:50

Da cu asta va-ti dat cu firma in cap, apare omul cel bun cu critica parinteasca-o postare, una singura dedidicata mie, auzi tu ce onoare, omul deschide nick special sa ma poata dojeni. Ma urbos-digital du-te ma si spinzura-te, ai ajuns de risul kurului.:
=============

Comentariile scrise de :

Kluge.A

Colind antisemit la TVR3: Reacția ambasadei Israelului și rǎspunsul MAE

Cum este posibil sa vorbiti asa? si ma refer in special la cei care combat antisemitismul. Adica daca totusi reprezentati niste valori morale, de a nu discrimina, cum puteti sa vorbiti la nivelul asta? prin blesteme si amenintari? Daca voi asa dojeniti pe cei care nu sunt pe carare, cum va asteptati ca apoi sa va dea lumea voua dreptate? Imi pare rau sa o spun dar ar trebui sa va fie un pic de rusine.

Raspunde » Scris de Kluge.A la 15-12-2013 @ 18:46

—————–

tomi 16-12-2013 - 15:03

da ba loazelor acum m-ati convins ca voi legionarii ESTE multi, cu bastarzii vostri, ion de sus, ciociosan, kakasus, drec, domnul uger .A, SINT GATA SA MA PREDAU, CRITICILE LOR DURE M-AU EMOTIONAT PINA LA LACRIMI.

tomi 16-12-2013 - 18:43

CAP DE MEL’…
================
Nici o replica, este bine, inseamna ca am lovit in plin. Desigur s-a intrunit consiliul suprem al imbecililor din garda de fier, digital-urbos cu urbos-digital si cauta idei noi de riposta. Daca nu vor acea idei vor lansa o noua sarja de injuraturi si grohaieli in limba lor porceasca. Bre loazelor, voi nu va sapati groapa?, nu de alta dar sa va zaca hoitul pina la primavara in ger ca nu-i frumos.

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult