Acasa Cultura-ReligieCultura Concert extraordinar Grigore Leşe

Concert extraordinar Grigore Leşe

scris de Ziua Veche
6 afisari

“Cântece de ascultare despre păstori, ‘picurari’, dragoste, dor şi înstrăinare” este titlul unui nou eveniment marca Grigore Leşe. Sâmbătă 4 decembrie, la Studioul de Concerte Mihai Jora, de la ora 19.

Alături de marele muzician vor apărea pe scenă deja obişnuiţii geniali simpli de la talpa ţării: aromânii fârşeroţi din Cogealac, care vor arăta ca polifonia s-a născut la sat, Grupul Iza, cu formidabila muzică din Maramureş sau Grupul Bărbătesc din Râşca Bucovinei, cu colinde arhaice din Ţara de Sus.

Ca în fiecare an, în preajma Sărbătorii Naşterii Mântuitorului, Grigore Leşe va cânta despre lumină. Pentru că, aşa cum spune el, intrarea în iarna cea cu nopţi lungi este momentul în care ţăranul român, îşi caută în sine calea spre lumină, spre nădejde şi bucurie. Întunericul este biruit tocmai în răgazul dat de întuneric, aşa cum moartea a fost biruită prin moarte.

“Cred că un popor care îşi uită tradiţiile este în pericol de a se nărui. De aceea cred că pentru fiecare dintre noi întoarcerea la obârşii este obligatorie. Cred că spre obârşii urci, nu cobori, căci pentru a-ţi putea atinge rădăcinile trebuie să-ţi înalţi sufletul. Cred în sensibilitatea, în emoţia şi în forţa de creaţie a poporului meu. Cred cu tărie că menirea mea în această lume este să-mi înnobilez strămoşii prin cântec”, zice Grigore Leşe.

Biletele se distribuie exclusiv prin Reţeaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas şi online pe eventim.ro.

0 comentariu

traian 19-06-2010 - 21:42

e adevarat si ce spui tu si,ce spunea caragiale si,nimanui nu-i pasa oricum.daca asta-i firea romanului,n-ai ce face.in afara de a accepta si te feri de el.oricum nu-i altfel.aia capatuiti,talpa si gunoiul dintre degetele de la picioare,odata,oricum,o duc excelent;ei sunt romani adevarati,tovarasi de sprit,lovele si fapta;noi astia necapatuiti jinduim si ne jelim,acuzam si facem laba,romania e pe cale de disparitie si e doar incurajata,din interior si exterior.ce discordii/nediscordii,fereste-te de romani ca de altceva,altfel n-ai dacat neplaceri!de nu-ti arde de nervi,probleme,tepe,muiuri,furat,tamplarii,depresii,nefericiri,pierdut bani si timp=las-o balta!nici o sansa!

1 2

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult