Acasa Cultura-ReligieCultura Concertul de Anul Nou 2017 de la Viena (video)

Concertul de Anul Nou 2017 de la Viena (video)

scris de Z.V.
52 afisari

Ca în fiecare an, TVR transmite în exclusivitate cel mai îndrăgit concert al anului, în direct de la Viena – duminică, 1 ianuarie 2017, ora 12.15.

Concertul de Anul Nou 2017 de la Viena

Concertul de Anul Nou 2017 de la Viena

Concertul de Anul Nou 2017 de la Viena (live video). Este o tradiţie care datează din 1939 ca Filarmonica din Viena să prezinte în prima zi a anului muzica atât de vie, dar şi nostalgică a familiei Strauss şi a contemporanilor săi. Lejeritatea şi intuiţia muzicienilor din orchestră, care interpretează această muzică, sunt moştenite de la maestru la discipol încă din secolul al XIX-lea, când compozitorii din familia Strauss încântau audienţa vieneză cu valsurile lor pline de prospeţime. Acest concert îi bucură, desigur, pe spectatorii aflaţi în sala Musikverein din Viena, însă şi pe telespectatorii care îl urmăresc în direct în peste 90 de ţări.
Concertul de Anul Nou 2017 de la Viena (live video). Pe 1 ianuarie 2017, Gustavo Dudamel va deveni cel mai tânăr compozitor care a condus Filarmonica din Viena în faimosul Concert de Anul Nou. Dirijor de muzică clasică recunoscut internaţional, Dudamel este motivat de credinţa deplină în puterea muzicii de a uni şi inspira. În prezent director muzical şi artistic al Filarmonicii Los Angeles şi director muzical al Orchestrei Simfonice Simon Bolivar a Venezelei, Gustavo Dudamel este întâlnit atât pe scenele unor concerte strălucitoare, cât şi la masterclasses sau pe platforme digitale inovative din întreaga lume. Pe lângă toate acestea, Dudamel apare în ipostaza de dirijor invitat al unora dintre cele mai faimoase instituţii muzicale. În 2017, urmează să susţină un turneu european cu Filarmonica din Berlin.
Concertul de Anul Nou 2017 de la Viena (live video). Filmarea scenelor de balet pe care le vom vedea în transmisiunea concertului din acest an a fost realizată la Hermesvilla din Viena.

Concertul de Anul Nou 2017 de la Viena (live video). Situată într-un peisaj idilic din mijlocul Lanzier Tiergarten, fostele terenuri de vânătoare imperiale, Hermesvilla a fost descris de Împărăteasa Elizabeta a Austriei (Sisi) drept „palatul visurilor sale”. Clădirea a fost constuită pentru Sisi şi soţul ei, Împăratul Francisc Joseph şi a fost finalizată în 1886.

Concertul de Anul Nou 2017 de la Viena (live video). În 2017 se aniversează 180 de ani de la naşterea Împărătesei Elizabeta (în 1837). Zece dansatori ai Baletului de Stat vienez au fost filmaţi dansând valsul Hereinspaziert din opereta The Pawnbroker, or The Appraiser (1902), de Carl Michael Ziehrer. Coregrafia a fost asigurată de Renato Zanella, care s-a ocupat de acest capitol şi pentru baletul Concertului de Anul Nou din 2010, de la Musikverein.
Concertul de Anul Nou 2017 de la Viena (live video). Compozitorii aflaţi în programul concertului din 2017 sunt: Johann Strauß (Tatăl), Johann Strauß (Fiul), Josef Strauß, Franz Lehár, Èmile Waldteufel, Franz von Suppé, Carl Michael Ziehrer.

Vezi Concertul de Anul Nou 2017 de la Viena video stream aici

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult