Acasa Cultura-ReligieCultura Conferinţa Procesului Bologna: 26-27 aprilie la Bucureşti

Conferinţa Procesului Bologna: 26-27 aprilie la Bucureşti

scris de Laurentiu Banches
10 afisari

Cea de-a VIII-a ediţie a Conferinţei ministeriale a Procesului Bologna va avea loc la Bucureşti în zilele de joi şi vineri, la Palatul Parlamentului.

La evenimentul organizat de Secretariatul Bologna Follow-up Group vor participa peste 500 de reprezentanţi ai 100 de ţări. Potrivit Agerpres, ministrul educaţiei Cătălin Baba a declarat că „România a semnat Declaraţia de la Bologna şi este membru fondator încă din 1999. Procesul este unul interguvernamental care are ca scop compatibilizarea sistemelor de educaţie din ţările membre”. Până în prezent la Procesul Bologna, care va continua până în 2020 ,au aderat 47 de state şi 8 membri consultativi, Bucureştiul fiind prima capitală estică ce a făcut acest pas.

În urma Conferinţei Procesului Bologna va fi adoptat un comunicat ministerial şi Strategia pentru mobilitate studenţească, urmând ca Secretariatul Bologna să fie predat Armeniei. Cătălin Baba a afirmat că organizarea acestui eveniment a costat România peste un sfert de milion de euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult