Acasa Cultura-ReligieCultura Conflict de interese între CNA şi TVR. Ce spune Laura Georgescu

Conflict de interese între CNA şi TVR. Ce spune Laura Georgescu

scris de Laurentiu Banches
154 Afisari

Laura Georgescu, care trebuie validată de Parlament pentru funcţia de preşedinte CNA, a respins eventualitatea unui conflict de interese cu Televiziunea Română la care soţul ei, Marius Georgescu este editor la programul de ştiri.

Conflict de interese între CNA şi TVR. Ce spune Laura Georgescu (foto:paginademedia.ro)

Laura Georgescu a fost întrebată într-o conferinţă de presă de joi, 10 ianuarie de la sediul CNA, dacă se consideră în vreun fel incompatibilă cu noua funcţie de preşedinte al CNA, această  recunosccând „ ‘delictul’ de a fi soţia unui editor la programul de ştiri al Televiziunii Publice”. Ea a firmat, potrivit Agerpres, că nu ştie „cum ar putea un editor (de la Departamentul Emisiunilor Informative şi Sport din cadrul TVR) care redactează ştiri să fie în conflict de interese cu funcţia asimilată rangului de ministru, dar plătită sub salariul meu de consilier superior al Guvernului României de zece ani, să vină în contradicţie cu deciziile unui organism colectiv, care înseamnă 11 membri şi primele patru instituţii în stat reprezentate aici”.

Preşedintele CNA Laura Georgescu a adăugat că a fost propusă din partea Guvernului pentru a fi membru CNA pentru că a lucrat 10 ani în Guvern (n.r. Departamentul pentru Lupta Antifraudă din cadrul Guvernului României) şi cei din Executiv o cunoşteau. Ea a declarat că „ a venit în primul rând din respect pentru Cristina Trepcea şi Narcisa Iorga, două femei pe care a trebuit să le cunosc întâi din presă. Cred că am venit pentru Răzvan Popescu, pentru Mihai Mălaimare, pentru Christian Mititelu, pentru Valentin Jucan, pentru Lorand Turos, să pun umărul să ne facem treaba şi cred că am venit pentru toţi colegii mei, care astăzi sunt puncte cheie în toate televiziunile şi sunt mândră de acest lucru şi am venit pentru toţi românii, cu care mă solidarizez, în secunda în care mă uit la televizor”.

Pe 28 decembrie, Laura Corina Georgescu a fost aleasă, prin vot secret, de membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului, preşedinte al acestui for, cu nouă voturi „pentru” şi unul „împotrivă”, această propunere urmând să fie supusă validării de către Parlament. Ea a afirmat că proiectul său de management al CNA va fi făcut public după ce va avea şi observaţiile colegilor săi. Până pe 15 ianuarie, CNA este condus de Răsvan Popescu, vicepreşedinte interimar, cu drept de semnătură

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS