Acasa Cultura-ReligieCultura Crestinii ortodocsi ii sarbatoresc pe Sfintii Apostoli Petru si Pavel

Crestinii ortodocsi ii sarbatoresc pe Sfintii Apostoli Petru si Pavel

scris de Ziua Veche
7 afisari

 

.Crestinii ortodocsi ii sarbatoresc pe 29 iunie pe Sfintii Apostoli Petru si Pavel. Acestia se bucura de o cinstire deosebita in Biserica Ortodoxa Romana, iar multe dintre lacasurile de cult ii au ca ocrotitori. Sfintii Apostoli Petru si Pavel au contribuit la raspandirea evangheliei in multe parti ale lumii si au primit cununa martiriului in aceeasi zi in anul 67, scrie Basilica.ro.Potrivit statisticilor existente la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor, din cei 503.995 de romani care-si sarbatoresc ziua de nume, 382.960 sunt barbati, majoritatea acestora purtand numele de Petru/Petre (208.829), si 121.035 femei. De asemenea, vor sarbatori si cei care poarta numele de Pavel (33.048), Paul (76.285), Petrica (36.645), Petrisor (17.114) si Patronel (2). Dintre femeile sarbatorite cu ocazia Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, cele mai multe poarta numele de Paula (45.838), dar vor petrece si persoanele care raspund la numele Petronela (34.064), Petruta (23.403) si Paulina (16361). Motiv de sarbatoare este si pentru cei care poarta numele de Petrut (5982), Petrus (3.082), Paulica (711), Petrita (342).

Informatii cu privire la activitatea celor doi Apostoli aflam de la parintele profesor doctor Emanoil Babus, prodecan la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti: „Misiunea celor doi apostoli a fost una comuna, deoarece ambii apostoli L-au propovaduit pe Mantuitorul Hristos. Sfantul Apostol Pavel a avut un rol important in intemeierea comunitatilor crestine din Asia, prin calatoriile sale misionare cu un continut atat de bogat si de concret in propovaduire. Sfantul Apostol Petru a fost martor al celor mai importante evenimente din activitatea Mantuitorului Iisus Hristos si el, la randul sau, a dat o marturie foarte puternica cu privire la ceea ce a vazut la invatatorul Sau”, informeaza TRINITAS TV.

Alte detalii cu privire la viata si activitatea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel a oferit pentru Radio TRINITAS, parintele profesor, Vasile Mihoc, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Sibiu: „Sfintii Apostoli Petru si Pavel au avut un rol fundamental la inceputurile Bisericii crestine. Sfantul Apostol Petru a fost Apostol al Mantuitorului foarte prezent in Evanghelie si in Faptele Apostolilor. Sfantul Apostol Pavel care nu l-a cunoscut pe Mantuitorul Iisus Hristos in trup, convertindu-se la cativa ani dupa inaltarea la cer a Domnului Hristos, fiind la randul sau un Apostol foarte activ, evanghelizand o buna parte din lumea civilizata a epocii. Noul Testament ne pastreaza nu numai relatarea despre activitatea minunata a celor doi Apostoli, dar si un numar de epistole pe care ei le-au trimis unor biserici sau unor persoane. Sfantul Apostol Pentru e prezent in Canonul Noului Testament cu doua Epistole, amandoua foarte importante. Canonul paulin cuprinde 14 epistole, toate tinand de activitatea misionara a Apostolului Pavel. El a predicat evanghelia incepand cu Damasc, Antiohia Siriei, Italia si toata Asia Mica”.

 

0 comentariu

FORESKIN 07-06-2010 - 06:16

Oprescu…Vanghelie…Videanu…. Mi-aduc aminte de un film „alb/negru” cu Ceapaev.. si un PRIMAR al carui corp decapitat era la o intrare a satului – iar capul intr-un par – la cealalta intrare… ASTA E SOLUTIA… Modelul de rezolvare e NUMAI a la Vlad Tepes – sau tip STALIN.. adica pusi in genunchi (unghiul favorabil !) SI IMPUSCATI IN CEAFA.. !!

JUDECATA ? Comunitatea I-A JUDECAT DE MULT… !! Daca-i impuscati in piata publica – publicul va veni sa-i scuipe.. si sa APLAUDE cand l-i se va trage si un glonte’ntre ochi FINAL…

Din „miscare politica de tip democratic” TOTUL a fost transformat in CRIMA ORGANIZATA de tip ASOCIATIV MAFIOT..

Jirinovsky 07-06-2010 - 06:28

O fi si el tot un jidan corcit din Basarabia.

ABSCONS 07-06-2010 - 09:40

FORESKIN – mai sterge-te la nas. Si la gura. Cunosti motivele.

nik 08-06-2010 - 04:29

aveam o parere mai buna despre acest om dar se pare ca nu e rusinos doctore cu asemenea operatii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult