Acasa Cultura-ReligieCultura Crestinii sarbatoresc Intampinarea Domnului

Crestinii sarbatoresc Intampinarea Domnului

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Crestinii ortodocsi si catolici sarbatoresc marti Intampinarea Domnului. Praznicul rememoreaza aducerea Pruncului Iisus, la 40 de zile de la nastere, in Templul din Ierusalim, asa cum prevedea traditia iudaica, scrie Basilica.ro.


Mai multe detalii despre semnificatia praznicului Intampinarii Domnului a oferit pentru Radio TRINITAS, lectorul universitar, Sabin Preda, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul” din Bucuresti: „Sarbatoarea Intampinarii Domnului este sarbatoarea care se fundamenteaza pe una din sarbatorile principale ale Vechiului Testament, si anume: «ritualul inchinarii pruncului». Ritualul inchinarii pruncului este un ritual pe care Dumnezeu il hotaraste in poporul sau si anume acela de a rascumpara pe fiecare prunc nascut de parte barbateasca. Aducerea la Templu a Domnului Iisus Hristos este pecetluirea marturiilor din legi despre Iisus Hristos ca Om care implineste legea data de El insusi. El este primit de Dreptul Simeon care, la indemnul Duhului vine la templu, il primeste pe Pruncul Hristos si il marturiseste in acelasi timp ca fiind Dumnezeu a toate”.

 

0 comentariu

M_D_L 31-05-2010 - 03:43

Principiile de baza ale programului :

!. Nu se va investi nici macat un leut in ceva care sa dezvolte productia de bunuri materiale, mai ales in cele industriale, care trebuie sa fie aduse in tara numai din import.

2. Se vor continua investitiile in asfaltari, reasfaltari si rebordurari, chiar daca sunt facute la pret de N ori mai mare decat ar fi normal.

3. Se vor construi mii de sali de sport, unde vor putea locui provizoriu disponibilizatii dati afara din locuinte pentru ca nu mai pot sa-si plateasca cheltuielile de intretinere.

4. Se vor instraina si restul proprietatilor statului, cele care nu au fost date inca strainilor.

5. Se vor pune taxe mari pe proprietatile taranilor, ca sa-i determine sa-si vanda pamantul stramosesc la pret de cacao.

6. Se vor lua si alte masuri, ad-hoc, toate in directia de baza a programului „Avantul Prabusirea”.

ala bala portocala 31-05-2010 - 09:52

chiar daca masurile adoptate prin lege sunt aspre si va fi o perioada foarte grea , guvernul Boc nu doreste decat sa salveze Romania de la un dezastru similar cu cel din Grecia. Guvernu Boc este unul curajos iar presedintele stie ce face!

geek-a-contra 31-05-2010 - 10:15

….decontul ptr hectarele de afise portocalii, autobuzele electorale si mai ales pentru galetile si pungile cu zahar si faina distribuite in campaniile electorale. bha fraierilor, da’ voi de unde va-ti inchipuit ca au fost platite? :))) le platiti tot voi bha amarastenilor: asfalt turnat pe ploaie, trei rinduri de directori, contracte minarite, etc, etc

hai sa traiti bine si la mai mare :)))

escu. 31-05-2010 - 16:46

Jegurilor pedeliste-securiste voi, doar voi infrunte cu Baserscu ati dus Romania in prapastie!!!!!!!!!!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult