Acasa Cultura-ReligieCultura Cristi Puiu si Radu Muntean la Festivalul de Film de la Sarajevo

Cristi Puiu si Radu Muntean la Festivalul de Film de la Sarajevo

scris de Ziua Veche
8 afisari

Cinematografia romaneasca a „noului val” este reprezentata la Festivalul de Film de la Sarajevo, ce se deschide vineri, de regizorul Cristi Puiu, care va prezida juriul ce decerneaza marele premiu „Heart of Sarajevo” si de regizorul Radu Muntean ce va fi prezent in concurs cu filmul „Marti, dupa Craciun”, conform agentiei germane DPA, citata de Agerpres.


 

Cu ambitia de a transforma Sarajevo in capitala cinematografiei sud-est europene, acest festival ajuns la cea de-a 15-a editie isi propune sa se orienteze asupra „filmelor de calitate”, asa cum sustine directorul festivalului, Miro Purivatra. „Suntem mandri de contributia noastra la dezvoltarea cinematografiei in toata aceasta regiune geografica”, sustine el pentru agentia germana.

In pofida crizei economice care a dus la micsorarea cu 10% a bugetului de care dispune in acest an festivalul comparativ cu 2009 (bugetul din acest an este de 1,3 milioane de euro), Miro Purivatra insista asupra faptului ca filmele selectate pentru festival pastreaza standardul de calitate al editiilor precedente.

La editia din acest an vor fi prezentate nu mai putin de 201 filme, dintre care 9 in competitie directa pentru marele premiu al festivalului, „Heart of Sarajevo” (Inima din Sarajevo). Peste 100.000 de cinefili sunt asteptati sa vada aceste filme.

Romania este reprezentata in cursa pentru „Inima din Sarajevo” de Radu Muntean cu filmul „Marti, dupa Craciun”.

Invitatul de onoare al festivalului este actorul american Morgan Freeman, al carui ultim film, „Invictus”, in regia lui Clint Eastwood, va fi prezentat in inchiderea festivalului, la 31 iulie.

0 comentariu

sorge 08-06-2010 - 09:48

Scrieti le numele ,daca tot le dati si pozele .

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult