Acasa Cultura-ReligieCultura Cum a fost primit filmul „Aferim!” la Festivalul de la Berlin

Cum a fost primit filmul „Aferim!” la Festivalul de la Berlin

scris de Șt. C
3 afisari

„Aferim!” înseamnă „bravo!” în limba turcă. La un „Aferim!” speră întreaga echipă, dar şi spectactorii. Pelicula intră în cinematografele de la noi la începutul lui martie. Până atunci, Teodor Corban, actorul principal din „Aferim!”, este în cursa pentru premiul de interpretare masculină, „Ursul de Argint”.

aferimTrofeele vor fi decernate sâmbătă, la Berlinale Palast.
Aplauze pentru români pe covorul roşu şi anul acesta la Berlin. Împătimiţi ai filmului au umplut sala în care a fost proiectat în premieră filmul lui Radu Jude. „Aferim” este singurul lungmetraj românesc intrat în competiţia oficială din acest an pentru râvnitul Urs de Aur. Jurnaliştii şi publicul au râs cu poftă la poantele spumoase din acest western valah.
Un lungmetraj aşteptat de critica de specialitate şi de spectatori, „Aferim!” are toate ingredientele pentru un trofeu. Filmat alb-negru în totalitate, structurat într-un mod aparte, cu ritm şi o coloană sonoră autentică.

Aferim!” este unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani. Semnat Radu Jude, lungmetrajul ne aduce o poveste de epocă despre mentalităţi, statutul romilor şi al femeii în Ţara Românească de acum două secole. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoțit de fiul său, caută un rob fugar.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult