Acasa Cultura-ReligieCultura Cum a fost show-ul Scorpions de la Bucureşti

Cum a fost show-ul Scorpions de la Bucureşti

scris de Z.V.
2 afisari

Trupa Scorpions s-a întors sâmbătă la București, la doi ani de la turneul de adio care a inclus și România, însă de data aceasta rockerii nu au vorbit despre încheierea activității, ci au cântat hituri, au electrizat publicul de aproximativ 7.000 de persoane cu solouri interminabile și au scăldat Pavilionul Central Romexpo cu lumina unor proiecții video impresionante. La plecăciunea de final, cu drapelul României, după aproape două ore de show, veteranii rockeri au urat publicului un „Crăciun fericit!”.

Scorpions la Bucuresti foto-Agerpres

Show-ul trupei a început la 21.00 cu exactitate nemțească, cu „Sting in the Tail”. Înainte de primele acorduri, fanii, veniți literalmente „cu mic, cu mare”, au fost încălziți de imaginile de arhivă de la festivalul din San Bernadino Valley, unde formația a avut, în 1983, una dintre aparițiile sale memorabile. „Doamnelor și domnilor, copii de toate vârstele, bun venit!” a spus Klaus Meine, solistul trupei, potrivit Agerpres.

După două cântece, acesta și-a salutat publicul în limba română. „Bună seara, ce mai faceți?”, a spus acesta înainte de „Is There Anybody There”.

Cântecele de pe setlistul Scorpions la Romexpo au fost însoțite de proiecții pe uriașe pe ecranele de lângă scenă. Pentru ultima piesă din programul „regulamentar” de concert, „Big City Nights”, Scorpions au adus un omagiu orașului pe care l-au vizitat de câteva ori. Pe ecranele pe care rulau imagini cu o metropolă în noapte, a apărut numele Capitalei—”Bukarest”.

La bis, a venit rândul superhiturilor „Still Loving You”, „Wind of Change” și „Rock You Like a Hurricane”. La „Wind of Change”, Meine a amintit de istoria anilor ‘ 80 și de căderea Zidului Berlinului. „Voi știți cum a fost, ați fost acolo, unii dintre voi au trăit asta”, a spus solistul Scorpions.

Finalul show-ului a inclus aplauze, steagul României fluturat pe scenă, bețe de baterie și pene de chitară aruncate în public, dar și urarea de „Crăciun fericit!” din partea veteranilor rockeri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult