Acasa Cultura-ReligieCultura Cum s-a pregătit Bucureștiul de Halloween 2014

Cum s-a pregătit Bucureștiul de Halloween 2014

scris de Z.V.
2 afisari

Capitala României se pregătește de o noapte „horror”, între 31 octombrie și 1 noiembrie urmând să aibe loc mai multe evenimente pregătite pentru sărbătoarea de Halloween.

Cum s-a pregătit Bucureștiul de Halloween 2014 (foto:crossfithameenlina.com)

Cum s-a pregătit Bucureștiul de Halloween 2014 (foto:crossfithameenlina.com)

În noaptea de vineri, 31 octombrie,strigoi, vrăjitoare, fantome şi alte personaje înfricoşătoare îşi dau întâlnire  prin muzeele, centrele comerciale, cinematografele şi cluburile din Capitală, pentru a petrece o noapte de Halloween „de groază”. Activităţile pregătite îi vizează atât pe copii, cât şi pe adulţi, fiecare dintre aceştia având dreptul la distracţie.

Astfel, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” organizează, vineri, de la ora 17.30 Atelierul de sculptat dovleci, unde copiii cu vârsta între 8 şi 14 ani sunt invitaţi să-şi folosească iscusinţa, fantezia şi inventivitatea. Cei care doresc să petreacă noaptea de Halloween la teatru pot mege să vadă piesa „Midnight chat with Sylvia Plath”, la Teatrul Mignon, spectacolul fiind construit sub forma unei şedinţe de spiritism bazată pe jurnalul intim al autoarei, în timpul căreia lucrurile iau o întorsătură neaşteptată, lumea spiritelor deschizându-se pentru a dezvălui secrete îngropate şi intimităţi neîmpărtăşite.

În centrele comerciale din Bucureşti, copiii se vor putea întâlni cu unele dintre cele mai înspăimântătoare personaje şi vor avea şansa de a participa la activităţi specifice sărbătorii de Halloween. Astfel, centrul comercial Bucureşti Mall îi „va înfricoşa” pe cei mici cu ocazia sărbătorii de Halloween. Copiilor li s-au pregătit nouă ore de distracţie, iar animatorii vor fi Contele Dracula şi o vrăjitoare. Așadar, în weekendul 31 octombrie – 2 noiembrie, fiecare zi le rezervă noi surprize juniorilor şi părinţilor care vor veni la Bucureşti Mall. Vineri, programul de joacă începe la ora 11.00, când cei mici se vor amuza cu Contele Dracula, apoi o vrăjitoare îi va învăţa dansul specific de Halloween. Ultima oră (13.00 – 14.00) va fi consacrată proiectelor creative: sub îndrumarea părinţilor, copiii vor crea măşti înfricoşătoare. Pe 1 noiembrie, jocurile cu Contele Dracula şi concursurile antamate de vrăjitoare se ţin lanţ începând cu ora 14.00 şi până la ora 17.00, iar din program nu lipseşte un concert al corului de copii Melodia. Duminică, programul de distracţie ia startul de la ora 11.00. Din nou, Contele Dracula şi vrăjitoarea le-au pregătit celor mici jocuri şi dansuri, iar programul de joacă se încheie tot cu un proiect creativ de Halloween. De data aceasta, copiii, ai căror părinţi sunt invitaţi să li se alăture, vor decora dovleci făcuţi din ipsos.

La final de octombrie, Sun Plaza Shopping Center îşi surprinde vizitatorii cu numeroase activităţi inedite pentru a intra în spiritul celei mai înspăimântătoare nopţi din an. Sesiuni de make-up tematic şi face painting, ateliere pentru copii, ateliere de chiromanţie şi tarot, dansuri de Halloween – toate îi aşteaptă, atât pe copii, cât şi pe adulţi, pe 31 octombrie, începând cu ora 17.00, în zona restaurantelor. Nici adulţii nu vor fi ocoliţi de distracţie, având la dispoziţie sesiuni de make-up tematic şi ateliere de chiromanţie şi tarot. Vizitatorii pot beneficia gratuit de un machiaj profesionist realizat de make-up artist Luiza Burhai, care le va întregi ţinuta pentru o noapte de petrecere. Cei interesaţi să afle ce le rezervă viitorul vor găsi, tot în zona restaurantelor, specialişti în arta cititului în palmă şi în cărţile de tarot.

Totodată, la Cinemateca Eforie, vineri, de la ora 21.00, va avea loc un „maraton horror”, preţul unui bilet fiind de 10 lei. Astfel, Cinemateca Eforie continuă, cu ocazia sărbătorii de Halloween, o tradiţie de câţiva ani, printr-un maraton de opere clasice ale genului horror. Anul acesta, selecţia se axează pe tema invaziei şi pe laitmotivul terorii, cuprizând o serie de filme ce au redefinit aceste noţiuni în cinema. Cinefilii vor putea urmări „Invazia jefuitorilor de trupuri/ Invasion of the Body Snatchers”, „Noaptea morţilor vii/ Night of the Living Dead”, „Dementia 13” şi „Roşu intens/ Profondo rosso”.

De asemenea, pe 31 octombrie, de la ora 21.00, la La Scena, bucureştenii vor fi întâmpinaţi de sperietori, corbi, zmei şi alte personaje fantastice. Condiţia este ca publicul să vină costumat. De la ora 22.00, se vor deschide „porţile iadului” și în Clubul Mojo, unde Omul cu Şobolani va da drumul petrecerii. De altfel, se vor vota cele mai tari costume de Halloween.  Vrăji, farmece, cântece şi descântece îi aşteaptă pe bucureştenii care vor petrece noaptea de Halloween în Club Colectiv. De asemenea, sunt pregătite licori magice cu buruieni rare, poţiuni şi răcoritoare servite de ursitoare de blesteme protectoare. Nişte Băieţi, Coma şi Shadowbox „fac Colectiv” cu sufletele rebele şi promit să ţină publicul în picioare pe ritmuri pe care nimeni nu doarme. Biletul de acces este de 20 de lei şi include un „shot cu descântece”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult