Acasa Cultura-ReligieCultura Cum sărbătoreşte Bucureştiul Ziua Europei

Cum sărbătoreşte Bucureştiul Ziua Europei

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Ziua Europei marchează data naşterii Uniunii Europene, aceasta urmând să fie aniversată şi la Bucureşti prin o serie de activităţi.

Ziua Europei sarbatorita la Bucuresti (foto:business-forum.ro)

iua Europei va fi marcată pe întreg continentul european, amintind de istorica declaraţie de la 9 mai 1950 a ministrului francez de externe Robert Schuman prin care propunea un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania, pentru eliminarea rivalităţilor seculare dintre cele două state.

Astfel,  la 62 de ani de la acel moment, Asociaţia Artiştilor Fotografi din România, în parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene şi cu Biroul de Informare al Parlamentului European, organizează, la Bucureşti, prima ediţie a ”Festivalului Fotografiei Europene”, sub patronajul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional. Tot, miercuri, 9 mai, de Ziua Europei, are loc dezbaterea ”Cât de pro-europeni mai sunt românii?”, organizată de Reprezentanţa Comisiei Europene şi Ministerul Afacerilor Externe, în parteneriat cu Institutul European din România.

Potrivit Agerpres, primarul sectorului 2, Neculai Onţanu a pregătit pentru această sărbătoare un program care cuprinde o paradă militară, defilări ale efectivelor Poliţiei Locale a Sectorului 2, demonstraţii de arte marţiale şi de intervenţie la misiuni de ordine publică, muzică de fanfară, cântece şi dansuri populare.

Primăria sectorului 6 nu se lasă nici ea mai prejos şi învită bucureştenii la concertul ”La plimbare prin Europa”, care se va desfăşura în Parcul Drumul Taberei şi va fi transmis live în Parcul Crângaşi. Această manifestare va fi deschisă de Orchestra Simfonică din Bucureşti cu piese muzicale special alese. În a doua parte a spectacolului publicul va fi încântat de acordurile muzicii populare româneşti. Artiştii vor fi acompaniaţi de Orchestra naţională de Folclor Valahia după care ritmul va fi preluat de artiştii Ansamblului Folclor Naţional Transilvania din Baia Mare, iar cele două orchestre vor oferi publicului un moment inedit şi vor intrepreta împreună trei melodii printre care imnul Uniunii Europene – Odă bucuriei.

Tot pentru a marca Ziua Europei, dar şi cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenţei de Stat a României şi victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial, Ministerul Apărării Naţionale a pregătit şi el mai multe acţiuni, care cuprind depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul ostaşului necunoscut, la Monumentul Eroilor militari căzuţi la datorie şi la Monumentul Eroilor din al Doilea Război Mondial. Totodată, în municipiile reşedinţă de judeţ şi unde sunt dislocate unităţi militare vor avea loc ceremonii de depuneri de coroane de flori la monumentele eroilor, cu participarea cadrelor militare în activitate, în rezervă şi în retragere, a veteranilor de război şi a reprezentanţilor autorităţilor locale

7 comentarii

BULA 09-05-2012 - 09:36

Este ziua colonialismului feroce vest-european si nord-americam. Nu avem ce sa sarbatorim. Pentru noi este ziua umilintei si saracirii in masa a pop.ulatiei.
Europa de Est a fost dezindustrializata brutal si inapoiata cu un secol, ca sa nu se poata apara (sa fabrice armament modern) si sa ramana sub ocupatia vesticilor. S-au folosit tehnici neconventionale de lupta, prin coruperea serviciilor secrete estice si distrugere din interior.

Madalin 09-05-2012 - 17:49

Este ziua Europei, si fiind membra a uniunii europene avem tot dreptul sa sarbatorim aceasta zi. Ma bucur ca Poteras si Ontanu au acordat atentie acestui eveniment

Horea 09-05-2012 - 18:24

Nu dor nici luptele pierdute,
nici ranile din piept nu dor,
cum dor acele brate slute
care sa lupte nu mai vor.

Cat inima in piept iti canta
ce-nseamna-n lupta-un brat rapus?
Ce-ti pasa-n colb de-o spada franta
cand te ridici cu-n steag, mai sus?

Infrant nu esti atunci cand sangeri,
nici ochii cand in lacrimi ti-s.
Adevaratele infrangeri,
sunt renuntarile la vis

(Radu Gyr)

La multi ani Romania!

banatu-i fruncea 10-05-2012 - 00:14

ziua sclaviei! Era ziua „independenţei!” Nu mai e! Independenţa! Clasa ce conduce serbează ziua sclaviei supuşilor.

PARAIPAN 10-05-2012 - 00:18

8 mai ziua PCRO
9 mai ziua VICTORIEI
10 mai ziua INDEPENDENTEI si a REGALITATII RO..

stefan g 10-05-2012 - 02:33

o zi deosebita…plina de cultura si istorie…o zi in care ar trebui sa ne amintim ca unii oameni au luptat pentru drepturile pe care le avem azi…
felicitari si un gest de apreciat din partea primariei sectorului 6
stima

Vasile 10-05-2012 - 10:04

Multumim pentru tot ce faceti .

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult