Acasa Cultura-ReligieCultura Cum se mai simte Coloana Infinitului

Cum se mai simte Coloana Infinitului

scris de Matei Iliescu
13 afisari

Coloana Infinitului – celebra sculptură simbol a lui Constantin Brâncuşi – este în stare bună, susţin experţii veniţi la Târgu Jiu să verifice petele apărute pe câţiva piloni.

coloana_infinitului_restaurareSpecialiştii au stabilit că nu este nevoie de o restaurare completă, ci doar de mici intervenţii pe zonele afectate.

Un specialist acreditat de Ministerul Culturii a fost chemat să examineze „Coloana recunoştinţei fără de sfârşit„, deoarece unele segmente par să se fi deteriorat. Expertul a stabilit că în ciuda anilor care au trecut de la ultima restaurare, coloana este în stare bună, transmite TVR.

Coloana Infinită, cunoscută și sub denumirea de „Coloana Infinitului este o sculptură monumentală a lui sculptorului român Constantin Brâncuși, parte a trilogiei Ansamblului Monumental din Târgu Jiu, compus din Coloana Infinită, Poarta Sărutului și Masa Tăcerii concepute și executate de acesta. Inaugurată la 27 octombrie 1938, Coloana are o înălțime de 29,35 metri și este compusă din 15 moduli octaedrici suprapuși, respectiv având la extremitățile inferioară și superioară câte o jumătate de modul. Modulii erau numiți mărgele de către autorul lor, Brâncuși.

Sculptura este o stilizare a coloanelor funerare specifice sudului României. Denumirea ei originală a fost Coloana recunoștinței fără sfârșit și a fost dedicată soldaților români din Primul Război Mondial căzuți în 1916 în luptele de pe malul Jiului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult