Acasa Cultura-ReligieCultura Dacă Basarabia nu ar fi România, nici România nu ar fi România

Dacă Basarabia nu ar fi România, nici România nu ar fi România

scris de M.A.
9 afisari

O întrebare pe care mi-o pun în fiecare an pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, este în ce măsură Sărbătoarea Naţională a României e şi Sărbătoarea R. Moldova?

Constantin Tanase

Constantin Tanase

Întrebarea nu este deloc speculativă şi provocatoare – dacă avem „o istorie comună”, cum se obişnuieşte a spune, până când e comună ea şi de când (din ce an) nu mai este „comună”, iar cele „două” naţiuni semeţe şi independente îşi făuresc semeţ şi independent propriile istorii? Răspunsul la întrebarea dată nu trebuie căutat în manualele de istorie (a românilor sau integrată). Fiecare român îşi are propriul răspuns la această întrebare; am şi eu răspunsul meu, subiectiv, care poate să nu coincidă cu cel din manuale sau din cântecele patriotice ale românilor – scrie jurnalistul român de la Chişinău Constantin Tănase, directorul ziarului Timpul.

(…)

Trece şi acest 1 Decembrie, iar întrebarea dacă Sărbătoarea naţională a românilor de peste Prut este şi Sărbătoarea românilor din R. Moldova rămâne. În ceea ce priveşte cealaltă întrebare – Basarabia e România? – eu răspund univoc: DA. Dacă Basarabia nu ar fi România, nici România nu ar fi România!

1 comentariu

UN ROMAN 01-12-2011 - 18:31

Sa iti dea Dumnezeu sanatate pt aceste vorbe,si sa-i arda Iad-ul si focul vesnic pe toti comunistii nenorociti care au luat Basarabia noastra,si sa ii mai arda si pe acei satanisti nenorociti de rusi care sunt in Romania=Romania si care spun ceea ce spun despre unirea noastra si despre istoria noastra cea frumoasa,pacat.A-ti furat Basarabia nemernicilor.
Cat despre romani sau Romania,Iubesc din suflet ROMANIA-CEA MAI FRUMOASA TARA DIN LUME- insa ii urasc de moarte pe acei romani nenorociti care isi bat joc de numele tarii si fac ceea ce fac cu ea.UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE???

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult