Acasa Cultura-ReligieCultura Dacii şi Romanii se luptă la Chişinău VIDEO

Dacii şi Romanii se luptă la Chişinău VIDEO

scris de M.A.B.
443 Afisari

Dacii şi Romanii se luptă la Chişinău. Sâmbătă va avea loc un eveniment nemaivăzut până acum în Republica Moldova: un spectacol de reconstituire istorică. Bătălia aleasă pentru a fi reprezentată este lupta dintre daci şi romani.

Dacii şi Romanii se luptă la Chişinău

Dacii şi Romanii se luptă la Chişinău

Foarte vestite în vestul Europei, spectacolele de teatralizare a bătăliilor istorice (aşa-numite re-enactment) ajung, în sfârşit, şi la Chişinău cu ocazia evenimentelor dedicate împlinirii a 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu Ţara.

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 14.00 în scuarul Teatrului de Operă şi Balet, dacii şi romanii, interpretaţi de artişti din asociaţia de re-enactment Terra Dacica Aeterna, îşi pun armurile şi se găsesc iarăşi faţă în faţă, după 2000 de ani.

Lumea fascinantă a dacilor, cei mai vechi strămoşi ai acestor locuri va fi descoperită prin tehniciile de luptă şi echipamentele folosite, dar şi prin atelierele de olărit şi de ţesături. La corturile celor două armate sunt aşteptate persoane de toate vârstele care vor putea să se fotografieze cu “strămoşii” noştri. Accesul la eveniment este gratuit şi este oferit de către Institutul Cultural Român şi Platforma Civică Acţiunea 2012.

Dacii si Romani la Chisinau

Dacii si Romanii - Sâmbătă, 30 martie, de la ora 14.00 în scuarul Teatrului de Operă

1 comentariu

urbos 28-03-2013 - 17:46

Cand au ajuns romanii si p-acolo?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS