Acasa Cultura-ReligieCultura D’ale… spectacolelor

D’ale… spectacolelor

scris de Ziua Veche
4 afisari

Tudor Gheorghe a pregatit un nou ciclu de restituiri – de asta data poetice – ce se va concretiza mai intai printr-un spectacol (Bucuresti, 14 mai, Sala Palatului) caruia ii va urma “un turneu la nivel national in care maestrul va cu dragostea si pasiunea ce il caracterizeaza lucrarile de mare insemnatate ale acestui poet (Mircea Micu – n.n.)”, anunta agentia VreauBilet.


Motivele care m-au facut sa m-aplec asupra poeziei lui Mircea Micu sunt multe… Simt poezia lui, ma simt ca el, dezradacinat in propria tara, departe de traditiile in care am crescut, departe de lumea satului care a disparut, asediat de agresivitatea citadina, in cautarea amintirilor, in cautarea unui orizont linistitor care nu se intrevede”, marturiseste Tudor Gheorghe.

Artistul a facut o selectie pentru noul proiect, ce evoca strigatul poporului roman, marcat de sentimentul dezamagirii cauzat de malaxorul nedreptatii in care sunt continuu amestecate “calitati” precum minciuna, coruptia, nedreptatea si oportunismul. Bilete pentru reprezentatia din Capitala sunt disponibile in reteaua VreauBilet, Pasajul Universitatii, la Sala Palatului si online pe www.vreaubilet.ro.

Invitatii lui Piersic vin la toamna

Din cauza multitudinii spectacolelor ce necesita participarea artistilor si care ar fi trebuit sa faca parte si din distributia show-ului “Florin Piersic si invitatii” de vineri (16 aprilie, ora 19.00, Sala Palatului), acest eveniment a fost amanat pentru toamna. Organizatorul, aceeasi agentie VreauBilet, l-a reprogramat pentru data de 29 septembrie, locatia si ora ramanand neschimbate. Biletele achizitionate deja pentru spectacolul din 16 aprilie raman valabile si la toamna, insa cei ce doresc sa le rascumpere o pot face in perioada 15 aprilie – 15 mai, la Magazinul VreauBilet din Unirea Shopping Center.

Pana la toamna, admiratorii lui Florin Piersic il pot vedea, alaturi de Emilia Popescu, in piesa “Straini in noapte” regizata de Radu Beligan, la Palatul National al Copiilor pe 22 aprilie, ora 19.30.

UNATC deschide usile

Vino sa-ti rezervi locul la TEATRU!

Vino sa-ti rezervi locul la FILM!

Sunt cele doua devize ale editiei de anul acesta a evenimentului “Usi deschise” pe care-l pun la cale Facultatile de Teatru si Film din cadrul UNATC “I.L. Caragiale” Bucuresti in perioada 16-18 aprilie. Ca de fiecare data, in cei 14 ani de existenta ai evenimentului, studentii si profesorii isi propun sa-i dezvaluie publicului curios modul in care se nasc lucrurile frumoase intr-o universitate de artele spectacolului.

Studentii au pregatit: exercitii de creatie in actorie, regie, papusi-marionete, coregrafie; expozitii de scenografie; colocvii de teatrologie; proiectii de filme; ateliere de fotografie si multimedia. Exista si posibilitatea intalnirii cu absolventi ai UNATC care onoreaza scoala romaneasca de teatru si film. In prima seara, la ora 19.00, va avea loc proiectia filmului “Eu cand vreau sa fluier, fluier”, in prezenta protagonistilor si a regizorului Florin Serban. A doua zi, la pranz, creatorii spectacolului coupe “Cantareata cheala & Lectia” in directia de scena a lui Victor Ioan Frunza, de la Teatrul de Comedie, va invita la o intalnire cu teatrul lui Ionesco. Surprizele nu se opresc insa aici. Pentru mai multe informatii, accesati www.unatc.ro.

Lebede pe patine

Inainte de a trece la lecturarea acestui capitolas, va rog sa va faceti singuri actualizarea temporala (in functie de ora lecturii) fiindca spectacolul despre care va vorbesc acum se deruleaza /s-a derulat chiar in aceasta / ieri seara (14 aprilie, Sala Palatului), gratie Ambasadei Federatiei Ruse si a agentiei VreauBilet.

Celebra poveste de iubire dintre printul Siegfried si Odette, a fost inedit pusa in scena de catre compania St. Petersburg State Ballet on Ice. Premiera cu “Lacul lebedelor” va fi “dublata” de o alta veste buna pentru deloc putinii amatori de balet pe gheata. Faimosul corp de artisti ai Teatrului Municipal Academic de Opera si Balet balet din Kiev va sustine si el un spectacol de elita, al carui nume organizatorul l-a devoalat deja – “Frumoasa din padurea adormita” (26 mai, Sala Palatului). Bilete se comercializeaza deja prin reteaua VreauBilet, Pasajul Universitatii si online (www.vreaubilet.ro).

Stapanii dansului

Maniera irlandeza a confruntarii dintre bine si rau o puteti descoperi prin intermediul unuia dintre cele mai grandioase spectacole din istoria divertismentului – “Lord Of The Dance”.

Povestea ajunge in Romania prin intermediul companiei Project Events si are la baza folclorul irlandez redat prin limbajul dansului. Spectacolul prezinta zeci de dansatori, care poarta costume colorate, de la cele mai vii nuante (roz sau verde-brad), la griuri si negru. Muzica traditionala este la randu-i un personaj principal; din cand in cand, pe scena apar si cateva violoniste si o solista.

Daca doriti o mica mostra pentru a va convinge sa vedeti intreg spectacolul, iata un link. La Bucuresti, show-ul ajunge in ultima zi a lui Florar, la orele 20.00, Sala Palatului, biletele fiind disponibile la casieria Salii Palatului, magazinele Diverta, Muzica, Germanos si Vodafone, librariile Carturesti, Humanitas si online pe myticket.ro, eventim.ro, bilete.ro, ticketpoint.ro, blt.ro, vreaubilet.ro si biletoo.ro.

Lectura de calatorie

Teatrul Bulandra, Ambasada Frantei si Institutul Francez din Bucuresti va lanseaza o “Invitatie la calatorie”, spectacol-lectura cu Muriel Mayette (administrator general la Comedia Franceza) si Jean-Baptiste Malartre, in data de 24 aprilie (ora 19.00, sala Toma Caragiu). Este vorba despre un periplu, pe doua voci, prin spatii si epoci diferite, in compania unor autori celebri: Cendrars, Nerval, Flaubert, La Fontaine, Maupassant, Celine, Saint-Exupery, Baudelaire, Beckett, Mallarme, Heredia, Larbaud si Eluard.

Profesor la Conservatorul National Superior de Arta Dramatica, Muriel Mayette este deopotriva actrita si regizor de teatru. Fost profesor la Conservatorul National Superior de Arta, Mayette este, din 2006, prima femeie administrator la Comedia Franceza (fondata in 1680, pe vremea lui Ludovic al XIV-lea). Jean-Baptiste Malartre este actor la Comedia Franceza din 1991, dar inainte de acest an a lucrat cu regizori de marca.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult