Demisii în lanţ. BBC News a rămas fără director şi adjunct | Ziua Veche
Acasa Cultura-ReligieCultura Demisii în lanţ. BBC News a rămas fără director şi adjunct

Demisii în lanţ. BBC News a rămas fără director şi adjunct

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Directorul BBC News şi adjunctul său au demisionat luni, la două zile după ce directorul general al prestigioasei instituţii media a decis să renunţe la funcţie.

Demisii în lanţ. BBC News a rămas fără director şi adjunct

Helen Boaden, directorul BBC News, şi adjunctul său Steve Mitchell şi-au anunţat demisiile după anunţul de ce sâmbătă, 10 noiembrie, a renunţat directorul general al BBC, George Entwistle. Entwistle, a demisionat la doar două luni după numirea în post, precizând că îşi asumă răspunderea pentru difuzarea unei anchete care acuza greşit de pedofilie un fost demnitar conservator din epoca Thatcher.

BBC şi-a cerut scuze „fără rezerve” pentru a fi difuzat o anchetă a Newsnight, emisiunea sa pilot de investigaţii, în care un martor a afirmat că a fost abuzat sexual de un fost membru important al partidului conservator în anii 1970. Potrivit Agerpres, acest caz se adaugă scandalului din jurul fostului animator vedetă al BBC Jimmy Savile, acuzat de abuzuri sexuale repetate asupra unor minori.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult