Acasa Cultura-ReligieCultura Deutsche Oper. A amânat reprezentaţia, pentru că era ziua lui Hitler

Deutsche Oper. A amânat reprezentaţia, pentru că era ziua lui Hitler

scris de M.A.
3 afisari

Reprezentaţia operei Rienzi, preferata lui Hitler, a fost amânată cu o zi, după ce, iniţial, fusese programată pe 20 aprilie.

Hitler la opera

Hitler la opera

Deutsche Oper, cea mai mare operă din Berlin, a dorit ca Rienzi, compusă de Richard Wagner, să fie jucată pe 20 aprilie anul acesta, informează Daily Mail, citat de Mediafax. Motivul a fost că această dată reprezenta aniversarea a 100 de ani de existenţă a Deutsche Oper.

Un articol al ziarului Die Welt a atras atenţia asupra faptului că Rienzi va fi jucată pe scena Deutsche Oper chiar de ziua lui Hitler (n.r. – tot 20 aprilie), organizatorii luând decizia de a muta premiera pe 21 aprilie.

„Staff-ul a susţinut, în timpul consultărilor pe care le-a avut, că din motive personale premiera acestei opere nu poate fi ţinută în seara respectivă”, a informat Deutsche Oper.

Adolf Hitler era un mare admirator al lui Richard Wagner şi în special al acestei lucrări, Rienzi, care l-a impresionat pe liderul nazist încă de pe vremea în care era adolescent. Hitler a cerut special manuscrisul lucrării la aniversarea a 50 de ani de la naştere. Manuscrisul a fost găsită în buncărul dictatorului nazist după sinuciderea acestuia.

3 comentarii

tomi 05-02-2012 - 23:15

La multi ani URBOS,sa ti companie calda mentorului tau.

Ciu Huhu 06-02-2012 - 14:04

Tu il iubesti pe Hitler, heil Tomi!

BULA 06-02-2012 - 06:11

Bietul Hitler, daca stia ca va provoca asa incurcaturi, se nastea in alta zi.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult